Zonguldak'taki kadın cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Zonguldak'taki kadın cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mütalaa veren cumhuriyet savcısı, Necla Sağlam'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, evinde yalnız yaşayan 23 yaşındaki Necla Sağlam'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti.

Sağlam'ın evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Tolga Kudu, Sağlam'ın annesi Serpil Gökyer ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada sanığın cinayetin işlendiği gün yanına gittiği B.İ. de tanık olarak dinlendi.

Sanığı yaklaşık 10 yıldır tanıdığını ve bir süre yanında işçi olarak çalıştığını ifade eden B.İ, cinayetin işlendiği saatlerde Kudu'nun kendisini arayarak görüşmek istediğini söyledi.

"Toplantım var" demesine karşın Tolga Kudu'nun "önemli" dediğini ve kısa süreli görüşeceğini söylemesiyle görüşmeyi kabul ettiğini aktaran B.İ, "O gün yanıma geldiğinde telaşlı bir hali vardı. Hatta ayakkabıyla girilen ofisime ayakkabılarını çıkararak girmek istemişti. Sonra bana 'Masa sümeni var mı' diye sordu. Ben de 'Bu muydu önemli dediğin' dedim. Onu başka bir arkadaşıma yönlendirdim. Sümeni bir arkadaşı için alacağını söylemişti. 3-5 dakika durdu, sonra gitti. Bildiklerim bundan ibaret." diye konuştu.

Mahkeme başkanının söz verdiği maktulün annesi Serpil Gökyer de "Bu canavara devlet nasıl bakıyor? Kızımın tırnağında DNA izleri, boğulduğu poşette parmak izleri var. Buna en ağır ceza verilmeli. Ben ilaç içmeden uyuyamıyorum." diyerek ağladı.

- Müebbet hapis talebi

Mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Kudu hakkında eylemini "başına vurmak, çöp poşetiyle boğmak ve bıçakla boğazını kesmek suretiyle sebepsiz şekilde, eziyet çektirerek canavarca hisle yaptığı" gerekçesiyle ilgili kurum ve kuruluşların raporları da değerlendirilerek, ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, avukatların iddia makamının mütalaasına karşı ifadelerini hazırlamaları ve savunma sunmaları için duruşmayı erteledi.

- Olay

Necla Sağlam 23 Şubat'ta evinde bıçaklanarak öldürülmüş, cinayetle ilgili maktulün arkadaşları S.Ç, K.Y. ve H.T. gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 3 kişi, yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverilmişti.

Cinayeti işlediği iddiasıyla gözaltına alınan Tolga Kudu, mahkemece "kuvvetli suç şüphesiyle" tutuklanmış, zanlıdan alınan DNA örnekleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığına gönderilmişti. DNA incelemesinde, Kudu'dan alınan kan örneği ile maktulün tırnak arasında kalan deri örnekleri uyuşmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :