Zonguldak'taki FETÖ/PDY davaları

Zonguldak'taki FETÖ/PDY davaları

Haklarında ayrı ayrı dava açılan 2'si firari 11'i tutuklu 38 sanığın yargılanmasına devam edildi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan üç ayrı davada 2'si firari, 11'i tutuklu 38 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Durmuş Bayık, Erdoğan Acar, İsmail İri, Musaffer Düzgün ve Ömer Ünal ile tutuksuz 9 sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada bir tanığın dinlenilmesinin ardından tutuklu sanıkların avukatları savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 3 Nisan 2018'e tarihe erteledi.

Sanıkların, "anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


- Sanıklar haklarındaki suçlamaları reddetti

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada da 2'si firari 3'ü tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Adem Bayrakcı, Alim Türkmen ve Ergin Pak ile tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini ve beraatlarını talep etti.

Heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


- Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi

Bir başka duruşmada ise "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Ayfer Köktürk, Nurcan Ovaz ve Zeliha Boduroğlu ile tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 3'ü tutuklu 10 sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :