Zonguldak'taki cinayet

Zonguldak'taki cinayet

Necla Sağlam'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta evinde yalnız yaşayan Necla Sağlam'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sağlam'ın (23) evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Tolga Kudu ile taraf avukatları katıldı.

Kudu, savunmasında, suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Tanıkların dinlenmesi ardından mahkeme başkanı, delil torbasındaki çöp poşetini sanık Tolga Kudu'ya göstererek parmak izine rastlandığını sordu.

Bununu üzerine Kudu'nun delili kabul etmediğini belirtmesinin ardından mahkeme heyetince, sanığa Sağlam'ın evinin çevresindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri izlettirildi.

Görüntülerde olay akşamı saat 19.00 sıralarında evin 200 metre yakınında ve apartmanın kapısının etrafında görünen Kudu'ya, kameranın görüş açısından çıktıktan 44 dakika sonra tekrar görüntüye yansıdığı belirtilerek, bu sürede ne yaptığı soruldu.

Tolga Kudu da o sırada bir arkadaşının yanına gittiğini ve bulamayınca yandaki inşaata bakıp döndüğünü belirterek, "Bu kadar fazla dakika orada bulunmadım. 20-25 dakika orada kalmış olabilirim" dedi.

Bazı tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bu arada Kudu, adliye binasına girdiği sırada gazetecilere, "Doğruları yazın, benim masum olduğumu yazın" diyerek tepki gösterdi.

- Olay

Necla Sağlam, 23 Şubatta evinde bıçaklanarak öldürülmüş, cinayetle ilgili maktulün erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen S.Ç, mesai arkadaşı K.Y. ile erkek arkadaşı olduğu iddia edilen H.T. gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 3 kişi, yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverilmişti.

Cinayeti işlediği iddiasıyla gözaltına alınan Tolga Kudu, mahkemece "kuvvetli suç şüphesiyle" tutuklanmış, zanlıdan alınan DNA örnekleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığına gönderilmişti. DNA incelemesinde, Kudu'dan alınan kan örneği, maktulün tırnak arasında kalan deri örnekleriyle uyuşmuştu.

Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Kudu'nun, eylemini "vahşiyane ve sebepsiz şekilde canavarca hisle" yaptığı belirtilerek, ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulunulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :