Zonguldak'ta madende ölenlerin yakınlarına kamuda istihdam hakkı açıklaması

Zonguldak'ta madende ölenlerin yakınlarına kamuda istihdam hakkı açıklaması

GMİS Genel Başkanı Demirci:- "Sayın Başbakanımız bize müjdeyi verdi. Bu konudaki hassasiyetleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz"

ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Zonguldak Kömür İşletmesi'nde vefat edenlere şehitlik mertebesinin verilmesi ve onların birer yakınının kamuda işe alınmasının açıklanmasıyla ilgili, "Sayın Başbakanımız bize müjdeyi verdi. Bu konudaki hassasiyetleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın partisinin Zonguldak 6. Olağan İl Kongresi'ndeki, "Soma'daki madencileri şehit olarak kabul eden düzenleme yaptık ve onlara bazı haklar verdik. Bu haklardan Zonguldak yararlanmamıştı. Şimdi bunu da düzeltiyoruz, Zonguldak Kömür İşletmesi'nde vefat eden kardeşlerimize de şehitlik mertebesi veriyoruz ve onların birer yakınını da kamuda işe alıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun." açıklaması, GMİS tarafından olumlu karşılandı.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendika olarak madencilerin sorunlarının yanı sıra maden şehitlerini her platformda anlattıklarını söyledi.

Soma'da verilen hakların Zonguldak'ta madenci yakınlarına verilmesini her zaman talep ettiklerini belirten Demirci, "Sayın Başbakanımız bize müjdeyi verdi. Bu konudaki hassasiyetleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizim ricamız kamuda istihdam yaratacaklarsa, bu arkadaşlarımıza Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesinde istihdam yaratmalarını istiyoruz. İnşallah ileriki günlerde daha mutlu, umutlu, müreffeh bir Zonguldak için hep beraber bunu devam ettiririz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :