Zonguldak'ta kız yurdunda kalan öğrencilerin eylemi

Zonguldak'ta kız yurdunda kalan öğrencilerin eylemi

KYK Zonguldak Bölge Müdürü Bulazar:- "Dün akşam yaşanan olay tamamen asparagastır ve yalan olduğu emniyet güçlerince tespit edilmiştir. Öğrencileri galeyana getirip, o malum çevreler bundan rant elde etme peşindeler. Bunu düzenleyenler de emniyet ekipleri

ZONGULDAK (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Zonguldak Bölge Müdürü Hayri Bulazar, Kozlu ilçesinde, bir yurdun önünden "kız kaçırıldığını" iddia eden üniversite öğrencilerinin eylem yapmasına ilişkin, "Dün akşam yaşanan olay tamamen asparagastır ve yalan olduğu emniyet güçlerince tespit edilmiştir. Öğrencileri galeyana getirip, o malum çevreler bundan rant elde etme peşindeler. Bunu düzenleyenler de emniyet ekiplerince tespit edilmiştir ve gereken yapılacaktır." dedi.

Bulazar, bölge müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, kurum olarak Kozlu ilçesine bağlı Esenköy mevkisinde bin 600 kişilik kız öğrenci yurdunu hizmete açtıklarını anımsattı.

Kuruma bağlı Nesibe Hatun Öğrenci Yurdu'na 7 Ekim'de saat 01.00 sıralarında alkollü olarak gelen bir erkeğin, kendisini bir kız öğrencinin akrabası olarak tanıttığını aktaran Bulazar, şunları kaydetti:

"Kız öğrencimizin akrabası ve yakını olduğunu söylemiş. Kendisinin rahatsız olduğunu ve hastaneye getirmesi gerektiğini söylemiş. Güvenlikçimiz buna müsaade etmez. Bu kişi güvenlik görevlimizle tartışır ve tartaklar. Bu sırada kız öğrencimiz de hazır olarak aşağıya inmiştir ve alır gider. Kesinlikle kaçırma olayı gibi bir konu söz konusu değildir. Zorlama olmamıştır. Kız öğrencimizin direnmesi, bağırması da yoktur. Beraber yurdun oradan ayrılmışlar. Güvenlik güçlerimiz yaşanan durumun ardından polise haber vermiş, sorumlular yakalanmış ve adli işlem yapılmıştır."

Bulazar, bazı çevrelerin bu konuyu kaşıdığını, olaydan sonra konuyu araştırdıklarını ve güvelik zafiyeti bulunduğunu belirlediklerini vurgulayarak, "Güvenlik personelini görevden uzaklaştırdık. Bu konuyla ilgili ihmali olan kim varsa en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bununla ilgili soruşturmamız devam ediyor. Dün akşam yaşanan olay ise tamamen asparagastır ve yalan olduğu emniyet güçlerince tespit edilmiştir. Öğrencileri galeyana getirip, o malum çevreler bundan rant elde etme peşindeler. Bunu düzenleyenler de emniyet ekiplerince tespit edilmiştir ve gereken yapılacaktır. Endişe edecek en ufak bir sıkıntı yok. Kimse bu tür asparagas haberlere itibar etmesin." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :