Zombi oyunları

Zombi oyunları

Zombi oyunları şimdiki yaş gruplarına çok iyi gelmektedir.

Bazı oyunlar çok korkutucu olsa da korku filmlerinde esinlenmiş olarak zombi oyunları mevcuttur. Zombiler genel anlamda korku objesidir. Korkutucu olmaları onları çok fazla oyuna ve filme ana karakter yapmaktadır. Zombi oyunlarında genel olarak öldürme ve ölüler konu alınmaktadır. Zaten zombinin kelime anlamı yaşayan ölü anlamına gelmektedir. Ölmüş kişilerin dirilmesi olayına zombileşme olayı denilmektedir. Zombiler filmlerde gördüğünüz gibi ağızları kanlı ve bedenlerinin yarısı parçalanmış halde gezerler. Çünkü bir kaos ve savaş sonrası bu zombiler ortaya çıkar. Bu filmlerin ve oyunun genel kuralıdır. Zombi her zaman saldırgan ve korkutucu olmak zorundadır. Zombi oyunlarında ise zombiler baş kahramandır. Baş karakterler olduğu için oyunda ya bu zombileri öldürürsünüz yada siz zombi olarak öldürürsünüz. Size hangisi keyifli geliyorsa siz seçin.

 Zombi oyunlarında birden fazla seçenek vardır. Öldür yada öl seçeneğidir. Zombi olarak öldürenlerden kaçabilir yada siz zombilerin peşinden öldürmeye gidebilirsiniz. Daha kolay olarak siz zombilerle teke teke çıkarak onları silahla vurabilirsiniz. Yada siz zombilerden kaçabilirsiniz. Zombi oyunları an itibariyle çok az sitede vardır. Nedeni ise bütün oyun yapımcıları macera oyunlarına yöneldikleri için sorunsuz bir şekilde kaliteli zombi oyunları her sitede bulamayabilirsiniz. Zombi oyunları yapılması en zor oyunlardan biridir. Zombi oyunlarında en baş olaylar sesler ve efektlerdir. Sesler ve efektleri düzgün verdiğinde kolaylıkla  iyi bir oyun elde edilebilir. Oyunlar kişiden kişiye değişse de an itibariyle oyunlarda karakterize özellikler vardır. Zombi oyunlarında ölmek istemiyorsanız sürekli öldüreceksiniz. Zombi oyunlarında yaşama bağlılık öldürmekten geçmektedir. Siz ne kadar öldürürseniz o kadar fazla puanı elinizde tutarsınız. Puanlarınızla ekipmanlar alabilirsiniz. Bazı zombi oyunları adeta bir silahlı oyun gibidir. Para kasarsınız puan kasarsınız kendinize ekipmanlar silahlar alırsınız. Tabi silah ve ekipman aldığınız zaman çok güçlü olursunuz.

 Zombi oyunlarında ise güce ve zekaya dayanır. Nasıl vuracağınızı nerenin hassas bölge olduğunu bilirseniz çok fazla zombiyi tek mermi yada tek hamlede öldürebilirsiniz. Zombiler bazı oyunlarda kolay kolay ölmemektedir. Bunun nedeni zaten ölü olmalarıdır. Etleri donmuştur ve katılaşmıştır. Mermi girse de artık ölü olduğu için bir şey ifade etmez. Bunu unutmayınız bir zombiyi öldürmek istiyorsanız onu parçalayınız. Zombiyi parçalarsanız eğer kolaylıkla onun size zarar vermesini önleyebilirsiniz. Zombiler son derece salak yaratıklar olduğu için sadece ısınıza duyarlı hareket edecektir. Oyunlar ise bu tamamıyla böyledir. Zombi oyunları insanları korkutucu gelse de ister istemez eğleniyorsunuz. Öldürdüğünüz her zombi sizin için keyif kaynağı oluyor. Hırs yaparak da oyundan aldığınız zevki ikiye katlayabiliyorsunuz. Zombi oyunları oynarkene sesi açmayı unutmayınız. Çünkü zombi oyunları sesli oyunlardır. Seslerle verilen korku efektleri vardır. Korkmak istemiyorsanız eğer sesli oynamayın fakat zombi oyunları oynarken korkmak istiyorum diyorsanız sesi son ses açık oynayınız.