Zırhlı Birlikler darbe girişimi davası

Zırhlı Birlikler darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 sanığın yargılandığı davaya tanık beyanlarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 sanığın yargılandığı davaya tanık beyanlarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde dinlenen tanıklardan o dönem yarbay rütbesiyle görev yapan S.S, tümende gazino müdürü olduğunu söyledi.

Evindeyken 23.00 civarı gazino müdürlüğü nöbetçi amiri Tank Üsteğmen İrfan Şirin'in arayıp, "Komutanım, buraya gelmen gerekiyor." demesi üzerine birliğe gittiğini belirten S.S, kısa süre sonra 2 No'lu nizamiyeden giriş yaptığını kaydetti.

Sivil kıyafetli olduğunu ve gazino müdürlüğünde üstünü değiştirip ne olduğunu anlamak için karargaha gittiğini ifade eden S.S, tümen komutanının emir astsubayının bulunduğu odada tanımadığı birinin oturması üzerine diyalog kurmadan döndüğünü dile getirdi.

Önce gazino müdürlüğüne gittiğini, ardından da çağlayan nizamiyesindeki misafirhaneye geçtiğini anlatan S.S, televizyondan yaşananları takip ettiklerini, ilerleyen saatlerde de olayların kontrol altına alındığını öğrendiklerini söyledi.

- Birliğine gitmemiş, Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla sokağa çıkmış

Uzman Çavuş O.T. de 15 Temmuz'da teknik kurul başkanlığında görev yaptığını dile getirerek, akşam saatlerinde ağabeyinin aramasıyla İstanbul'da köprünün kapatıldığını televizyondan öğrendiğini kaydetti.

Bu sırada WhatsApp grubuna mesaiye çağrıldıklarına dair mesaj geldiğini ancak darbe girişimi yaşandığını değerlendirerek gitmediğini belirten O.T, ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı'nın da çağrısıyla sokağa çıktığını anlattı.

O.T, 01.00 civarında arayan amiri Serdar Mercan'ın orada bir sıkıntı olmadığı yönündeki beyanları ve çağırması sonrası 01.30 gibi teknik kurul binasına gittiğini dile getirdi.

Burada bir faaliyet olmadığını ve gittikten yarım saat kadar sonra Teknik Kurul Başkanı Albay Türker Bilgetürk'ün emriyle kursiyer teğmenleri ve varsa silahlarını toplama görevi aldığını anlatan O.T, daha sonra da kurula getirilen Subay Temel Bölük Komutanı Binbaşı Özkan Gürkol'un başında beklediğini belirtti.

O.T, mahkeme başkanının Gürkol ile bir diyaloğu olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, şüphelinin zaman zaman kendi kendine konuştuğunu, bir seferinde ise "Sen benim başımda böyle duruyorsun ya, biraz sonra roller değişebilir." dediğini ancak ona herhangi bir cevap vermediğini söyledi.

Tanık eski er H.Ç'nin de beyanda bulunduğu duruşmaya yarına kadar ara verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :