Zirai don Ordu'da fındığı olumsuz etkiledi

Zirai don Ordu'da fındığı olumsuz etkiledi

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Akarsu:- "Bölgemizde son birkaç gündür meydana gelen zira don olayı nedeniyle yüksek kesimlerde ve kuzeye bakan bölümlerde zirai don olayı yaşandığını görüyoruz"

ORDU (AA) - Ordu'da 20-22 nisan tarihlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle yaşanan zirai donun fındık bahçelerine zarar verdiği bildirildi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, yazılı açıklamasında, Ordu'da fındığın mevsim şartlarına göre zirai donla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Hava sıcaklığının düşmesi sonucu fındıkta zirai don olayının yaşandığını belirten Akarsu, "Bölgemizde son birkaç gündür meydana gelen don olayı nedeniyle yüksek kesimlerde ve kuzeye bakan bölümlerde zirai don olayı yaşandığını görüyoruz. Fındıkta meydana gelen bu don afeti üreticilerimizin ciddi derecede maddi kayıplara neden olmasına sebep olacaktır." açıklamasında bulundu.

Akarsu, bahçesi zirai dondan zarar gören üreticilerin TARSİM'e başvuru yaparak hasar tespiti yaptırmaları tavsiyesinde de bulunarak, şunları kaydetti:

"Bu sezon fındık üreticimiz için iyi bir sezon olmayacağını düşünüyoruz. İlk etapta kar yağmadı, daha sonra kısmi don olayı meydana geldi. Haziran fırtınası, temmuz sıcağı fındığın rekoltesini etkileyecektir. Olumsuz hava koşulları bu sezon fındık rekoltesini alt üst edecektir. Temennimiz Türkiye’nin önemli ihraç ürünlerinin başında gelen bölge üreticileri için önemli geçim kaynağından biri olan fındığın olumsuz havalardan daha fazla etkilenmemesi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :