Zihinsel engelli oğlunu minibüste unuttu

Zihinsel engelli oğlunu minibüste unuttu

Osmaniye'de baba, zabıta ekiplerine teslim edilen oğlunu belediyenin anonsu sayesinde buldu

OSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesinde bir baba, minibüste unuttuğu zihinsel engelli oğlunu belediyenin anonsu sayesinde buldu.

Dervişpaşa Mahallesi Andırın Caddesi'nde esnaf Bülent Nacar, minibüsten inen bir çocuğun, uzun süre beklediğini fark etti. Yanına yaklaştığı ve durumunu sorduğu 14 yaşındaki Tuncay Özmetli'nin, kendini ifade etmekte zorlandığı gören Nacar, zabıta ekiplerine haber verdi.

Özmetli'yi zabıta müdürlüğüne götüren ekipler, çocuğun yakınlarına ulaşılması için merkezi sistemden anons yaptı.

Bir süre sonra zabıta merkezine gelen Osman Özmetli, minibüste unuttuğunu oğlunun burada olduğunu anonstan duyduğunu söyledi.

Özmetli, AA muhabirine, Sumbas ilçesi Mehmetli beldesinde oturduğunu, doğuştan engelli oğluna sağlık raporu almak için Kadirli Devlet Hastanesine geldiğini anlattı.

Raporu aldıktan sonra oğluyla yolcu minibüsüne bindiği ifade eden Özmetli, "İlçe merkezindeki durakta minibüsten inip, yürümeye başladım. Oğlumun da inip, arkamdan geldiğini sandım. Arkama baktığımda onu göremedim. Minibüsün peşinden koştum ancak yetişemedim. Belediyenin anonsunu duyunca rahatladım" dedi.

Özmetli, oğluna kavuştuğuna sevindiğini dile getirerek, bundan sonra daha dikkatli olacağını belirtti.

Zabıta Amiri Osman Kıvrak da esnafın ihbarı üzerine Tuncay'ı merkeze getirdiklerini, ardından babasına teslim ettiklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı