Zihinsel engelli kardeşlerin jandarma olma hayali gerçekleşti

Zihinsel engelli kardeşlerin jandarma olma hayali gerçekleşti

Kocaali'de yaşayan ve jandarma olma hayali kuran zihinsel engelli Koray ve Kortan kardeşler, bir günlük temsili jandarma oldu- Temel eğitim aldıktan sonra devriye gezen, yol ve kimlik kontrolü yapıp gün sonunda terhis belgelerini alan kardeşlerin mutluluk

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Kocaali ilçesinde yaşayan ve jandarma olmak isteyen zihinsel engelli Koray ve Kortan Bekbulat kardeşler, bir günlük temsili jandarmalık yaptı.

Evlerinin önünde yol kontrolü yapan jandarmalarla aralarında gönül bağı oluşan Bekbulat kardeşlerin, ilerlemiş yaşlarına rağmen bir gün bile olsa jandarma olmaktan gurur duyacaklarını ekiplere iletmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı harekete geçti.

Bir günlük temsili jandarma olma imkanı tanınan oğullarını dualarla evden uğurlayan anne Esin Bekbulat, "Oğullarımın jandarma olacakları günü hep istiyordum. Sizlerin sayesinde bu günleri gördüm. Allah devletimize, milletimize zarar vermesin." dedi.

Kocaali İlçe Jandarma Komutanlığında temel eğitime tabi tutulan kardeşler, karavana dağıttı, yemek duası yaptırdı.

Temel eğitimlerinden sonra devriye gezen zihinsel engelli kardeşler, yol kontrolü yaptı, araç sürücülerinden kimlik istedi.

Bekbulat kardeşler, gün sonunda terhis belgelerini Kocaali Kaymakamı Alper Balcı'nın elinden aldı.

Kaymakam Balcı'nın, "Hakkari Çukurca'da askerlik yaptım ama böyle bir belgeye sahip olamadım. Bu belge herkese nasip olmaz." sözüne kardeşlerin, "Bir belge de Kaymakam Beye yaptıralım." şeklinde cevap vermesi, etraftakileri güldürdü.

Bekbulat kardeşler, vatan ve millet için jandarma olmak istediklerini, bu hayallerini gerçekleştirdiklerini ve çok mutlu olduklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :