Zeytinyağları yarışacak

Zeytinyağları yarışacak

Zeytindostu Derneğince düzenlenen 9. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’na başvurular başladı

Zeytindostu Derneğince bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’na başvurular başladı.

Dernek Başkanı Abidin Tatlı, açıklamasında, yarışmanın, kalitesini tescilletmek isteyen markalar için fırsat olduğunu belirtti.

İlk yarışmadan bu güne yarışmaya hem coğrafi hem nicelik açısından katılımın arttığına dikkati çeken Tatlı, "Yarışma ödül alan markalarımızın, hem yurtiçi hem de yurtdışında yaptıkları pazarlama faaliyetlerinde ve tanıtımlarda bunu referans olarak kullandıklarına şahit oluyoruz. Bu, hem numune alma hem değerlendirme hem de bandrol verme süreçlerinde titiz ve akredite kurumlarla yaptığımız ciddi çalışmanın sonucunda gelen bir başarıdır. Ülkemizde, kuzeyden güneye, batıdan doğuya kadar çok kaliteli zeytinyağları üretiliyor. Önceki yıllarda ödüllerin dağılımına baktığımızda, zaten bölgesel çeşitlilik kendini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Yarışmaya başvurular, 25 Şubat'a kadar, Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne yapılabilecek.

Temel kalite ve saflık analizleri, alanlarında akredite olan Aydın Ticaret Borsası laboratuvarlarında analizleri yapılacak numuneler, kimyasal analizlerde başarılı olmaları halinde duyusal analize tabi tutulacak.

Yarışmaya katılan markaların numunelerinin değerlendirmesi, yöre, zeytin çeşitlerine ve organik sertifikalarına göre kategorilere ayrılarak yapılacak.

Şartname gereğince, yöre ve zeytin çeşidi dikkate alınarak duyusal ve kimyasal analiz sonuçlarına göre kusursuz numuneler, altın, gümüş ve bronz şeklinde ödüllendirilecek.

Yarışma sonunda kalitesi tescillenen markalar, ilerleyen günlerde yeri ve tarihi duyurulacak gecede ödüllerini alacak. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı