Zeytin sineğiyle mücadele için 3,5 milyon liralık bütçe

Zeytin sineğiyle mücadele için 3,5 milyon liralık bütçe

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince, zeytin sineğiyle mücadelede havadan ilaçlama için 3,5 milyon liralık bütçe ayrıldı- Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur:- "Zeytin zararlılarıyla mücadele edeceğiz. Bunu uçaklarla yapıyoruz"- "Geçen yıl çok başarılı bir çal

BALIKESİR (AA) - SEYHAN KIRICI - Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, zeytin sineğiyle mücadele için 3,5 milyon liralık bütçe ayırdıklarını söyledi.

Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en kaliteli zeytinyağının Balıkesir Edremit Körfezi'nde üretildiğini belirterek, "Balıkesir'de 825 bin dekar alanda zeytin ağacımız var. Türkiye'nin ve dünyanın en güzel zeytinyağı ve en güzel sofralık zeytinleri Balıkesir'de. Marmara Bölgesi'nde Erdek ve Bandırma'da sofralık zeytin, Ege Bölgesi'nde Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran ve Edremit'te yağlık zeytin üretiliyor" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak tarımı ve üreticiyi desteklediklerini anlatan Uğur, süt üreticisine soğutma tankları, arıcılara polen tutuculu kovan altlığı ve tohum seleksiyon makineleri verdiklerini kaydetti.

Zeytin üreticisine de ilaçlama konusunda destek verdiklerini dile getiren Uğur, zeytin sineğiyle mücadelede bu yıl da havadan ilaçlama yapacaklarını bildirdi. Uğur, "Zeytin zararlılarıyla mücadele edeceğiz. Bunu uçaklarla yapıyoruz. Geçen yıl çok başarılı bir çalışma oldu. Zeytin üreticimizin yüzü güldü. Üreticimiz 5-6 liraya satacağına ürününü 8-10 liraya sattı. 50 milyon lira çiftçinin cebine girdi. Türkiye ekonomisi kazandı. Bu yıl da bütün hazırlıklarımızı yaptık" diye konuştu.

Bu kapsamda uçakların kiralandığını, ilaçların alındığını belirten Uğur, bu işi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüyle ortak yaptıklarını söyledi.

İl Müdürlüğü görevlilerinin zeytin sineği sayımını sürdürdüğünü ifade eden Uğur, "Hangi bölgede zarar vermeye başladıysa uçaklarımız oraları ilaçlıyor. Buna bu yıl 3,5 milyon lira bütçe ayırdık. Kalitemizin devamı için bu mücadeleyi iyi yürütmemiz lazım" şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı