'Zeytin Dalı'nın kadın askerleri kahramanlık destanı yazıyor'

'Zeytin Dalı'nın kadın askerleri kahramanlık destanı yazıyor'

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, "Ülkemizin beka mücadelesi için yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın kahraman kadın askerleri, yüreklerindeki vatan, bayrak, ezan sevgileri ile yine bir kahramanlık destanı yazıyor." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugünün; kadınların eşitlik, özgürlük, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları için yaptıkları mücadelenin simgesi olduğunu vurguladı.

 

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, mesajında şu değerlendirmede bulundu:

"Yine ülkemizin beka mücadelesi için Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın kahraman kadın askerleri de yüreklerindeki vatan, bayrak, ezan sevgileri ile Kara Fatmaların, Şerife Bacıların, Nene Hatunların ruhlarını şad ediyor, yine bir kahramanlık destanı yazıyor. Suriye'de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlar için, insan hakları savunucuları ile birlikte tüm dünya sessiz kalırken, ülkemiz kadınları yine insanlığın ve vicdanların sesi oldu.

Suriye'de kötü muamele gören kadınlara dikkat çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için Uluslararası Vicdan Konvoyu'nun kurulmasına öncülük eden, emeği geçen, destek veren tüm kadınlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Allah sayılarını arttırsın. Yüreğimiz, dünyaya insanlık dersi veren Uluslararası Vicdan Konvoyu ile beraber. Bu milletin kadınları, dünyanın vicdanı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bu vesileyle, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü gönülden tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."