"Zeytin Dalı'nın Afrin'e ulaşmaması için yalana başvuruyorlar"

"Zeytin Dalı'nın Afrin'e ulaşmaması için yalana başvuruyorlar"

Güvenlik uzmanları, Zeytin Dalı Harekatı'na karşı "Siviller vuruluyor" kara propagandası yapanların, harekatın Afrin merkezine ulaşmasını engellemeyi amaçladığını belirtti

 Güvenlik uzmanları, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) icra edilen "Zeytin Dalı Harekatı"na karşı "Siviller vuruluyor" kara propagandası yapanların, harekatın Afrin merkezine ulaşmasını engellemeyi amaçladığını belirtti.

Güvenlik uzmanları, Suriye'nin Afrin bölgesinde "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek" üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"na karşı sosyal medyada kara propaganda yapılmasının, terör örgütü PKK'nın bilindik taktiği olduğunu söyledi.

Güvenlik Politikaları Uzmanı emekli Albay İbrahim Keleş, Zeytin Dalı Harekatı'nın büyük bir titizlikle icra edildiğini, PYD/PKK ve DEAŞ mevzilerinin Hava Kuvvetleri tarafından profesyonelce imha edildiğini kaydetti.

Operasyon sırasında sivillerin zarar görmemesi için TSK'nın oldukça hassas davrandığına dikkati çeken Keleş, "Özellikle uçaklarımızın kullandığı akıllı mühimmat sayesinde hedefler nokta atışıyla vurulmakta ve sivillere herhangi bir zarar verilmemektedir." dedi.

Keleş, TSK'nın sivil hassasiyeti nedeniyle kimi zaman operasyonların belirlenen zamandan daha fazla sürdüğünü vurgulayarak, "Terör örgütü PKK'nın şehirlerde yaptığı saldırılar sırasında güvenlik güçlerimiz sivillere çok fazlasıyla hassasiyet göstermiş, bu nedenle birçok şehidimiz olmuştur. Operasyon süreleri de epeyce uzamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Kanlı örgüt PKK'nın, yurt içindeki saldırılarda kadın ve çocukları ön safta tuttuğunu, buna rağmen güvenlik güçlerinin sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat sarf ettiğini dile getiren Keleş, şöyle konuştu:

"Zeytin Dalı Harekatı başladığından itibaren terör örgütünün sosyal medya hesaplarında kara propaganda sürdürülmektedir. Kara propaganda örneklerini harekat süresince yine göreceğiz. Nihayetinde karşımızdaki bir terör örgütü ve hiçbir kuralı yok. Onun için sivil, asker fark etmiyor, her türlü vahşeti yapabilecek bir yapının söz konusu olduğunu unutmamak gerekiyor."

- "Türkiye, harekatı titizlikle yürütüyor "

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM) Ortadoğu Uzmanı emekli Albay Ersan Ergür de Türkiye'nin "dünya savaş tarihine" örnek olabilecek sınır ötesi hareket icra ettiğini söyledi.

Ergür, bu başarıya gölge düşürmek için ABD başta olmak üzere silahlı terör örgütlerinin "Siviller vuruluyor" yalanına başvurduklarına işaret etti.

"Sivil halka karşı harekat yapılacak" imajı verilerek terör örgütü YPG/PYD unsurlarının konuşlandığı Afrin merkezine harekatın ulaşmasının engellenmek istendiğine dikkati çeken Ergür, kara propaganda yapanların, terör örgütünün Reyhanlı ve Kilis'e attığı bombalar nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralanan Türk vatandaşlarını görmezden geldiklerini vurguladı.

Uluslararası arenada Türkiye'yi sıkıştırarak operasyondan vazgeçirecek ortamı oluşturmaya çalışan lobinin olduğunu belirten Ergür, şunları kaydetti:

"ABD'nin 'sivil zayiat' açıklaması göstermektedir ki ABD, YPG/PYD unsurlarına stratejik akıl ve taktik vererek sivil ölümler üzerinden Türkiye'yi Afrin Harekatı'nı kısa sürede bitirmeye zorlamak istemektedir. Bu durumda asıl YPG/PYD unsurlarının konuşlandığı ve her türlü yığınağın yapıldığı Afrin merkezine harekat uzamayacak ve terör unsurları bölgede kalıcılığını sürdürmeye devam edecekti. Özetle Zeytin Dalı'nın Afrin'e ulaşmaması için yalana başvuruyorlar ancak Türkiye, bu oyunun da farkında olduğundan, uluslararası hukuk ve diplomasi alanında üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirerek, ilgili tüm ülkeler bilgilendirilmiş ve harekatı titizlikle yürütüyor.

Daha ileri seviyede harekatın adını 'Zeytin Dalı' koyarak, bu karşı algı operasyonunu boşa çıkarmıştır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :