Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için gönüllü oldular

Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için gönüllü oldular

Siirt'te bir grup vatandaş, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik müracaatında bulundu

SİİRT (AA) - Siirt'te bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik için başvuruda bulundu.

Yazdıkları dilekçelerle Siirt Askerlik Şubesine gelen vatandaşlar, burada yetkililerle görüşerek cephede Türk askerinin yanında yer almak için başvuru yaptı.

Gönüllü askerlik için başvuran vatandaşlardan Nimetullah Özdemir, askerliğini Tekirdağ'da yaptığını belirterek, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için gönüllü asker olmak istediğini söyledi.

"Millet olarak vatanımızın yanında bulunmalıyız." diyen Özdemir, şöyle konuştu:

"Ben vatanım için öldüğüm zaman anneme, babama ağabeyim bakabilir, vatanımız dağılsa bize kim bakacak. Millet olarak ülkemizin yanında bulunmak durumundayız. Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere gönüllü olarak başvuru yaptım. Umarım ki seçilirim ve en önde giderim. Din, dil ve ırk farklılığı olmadan kendini vatan için adayan herkesi gönüllü asker olmaya bekliyorum."

Askere gitmek için başvuran 20 yaşındaki Yusuf Yılmaz da gönüllü olarak harekata katılmak için müracaatta bulunduğunu aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :