Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri Zeytin Dalı Harekatına ve Mehmetçiğe destek için Hatay'a geldi

HATAY (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için İstanbul'dan yola çıkan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ile beraberindeki şehit yakınları ve gaziler Hatay'ın Hassa ilçesine ulaştı.

Derneğin genel başkanı Uran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki şube ve temsilciliklerindeki şehit aileleri, gazilerin Afrin'de mücadele eden askerlere moral vermek için bölgeye geldiklerini söyledi.

Şehit aileleri ve gazilerin büyük fedakarlıklar yaptığını vurgulayan Uran, şöyle devam etti:

"Biz şunu açık ve net olarak söylüyoruz. Her zaman 'vatan sağ olsun' dedik. Bize verilecek görevi yapmaya hazırız. Şu an da burada bulunan yaklaşık 600 kişilik grubun tamamı şehit ailesi ve gazi. Biz 'Haydi Afrin'e gidelim, Mehmetçiğe destek verelim' dediğimizde herkes seve seve geldi. Yurdun her yerinden geldiler. 15 saat yolculuk yapıp geldiler. Ne için? Mehmetçiğe olan sevgisini, Mehmetçiğe olan güvenini, desteğini göstermek için. Bizim dualarımız her zaman onlarla beraber. Allah onları korusun. Kılıçları keskin olsun"

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen uzman er Burak Karakoç'un babası Abdürrahim Karakoç da şehit oğlunun arkadaşlarını görmek için eşiyle Hassa'ya geldiğini ve her daim Mehmetçiğin yanında olduklarını söyledi.

Şehit aileleri ve gaziler, bölgede güvenlik önlemi alan asker ve polis özel harekat görevlileriyle sohbet edip fotoğraf çektirdi, askerler için dualar etti.

Bir şehit yakının bölgede bulunan polis özel harekat ekibinin başına gül ve gül suyu döktüğü görüldü.

-Mehmetçiğe sağlık kiti ve temizlik seti desteği

Hatay Sosyal Yardımlaşma Derneğince Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere sağlık kiti ve temizlik seti desteğinde bulundu.

Dernek Başkanı Hamdi Kaçar ve dernek üyeleri Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop'u makamında ziyaret ederek sağlık kiti ve temizlik setini teslim etti.

Kaymakam Tortop, yurdun dört bir yanından vatandaşların Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda bulunan askerlere destek için elinden gelen gayreti gösterdiğini vurguladı.

Hassa Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Yeşilay Haftası çerçevesinde ilçede düzenlenen "Bir fidanda sen dik, şehitlerimizin adını yaşat" etkinliği kapsamında, başta Zeytin Dalı Harekatı, 15 Temmuz darbe girişimi ve diğer terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitler anısına fidanlar dikildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :