Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Erzurumlu gazi ve şehit yakınları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü harekata destek olmak için bu bölgeye gitti- Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Akgül:- "Genel merkezimizin kararı ile 63 şubemiz

ERZURUM (AA) - Erzurumlu gazi ve şehit yakınları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için bu bölgeye hareket etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanlığında toplanan 50 kişilik ekip, Mehmetçiğe destek vermek amacıyla, önce Hatay'a ardından Afrin bölgesine gitmek için yola çıktı.

Derneğin Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de terör gazisi olduğunu belirterek, "Genel merkezimizin kararı ile 63 şubemizle böyle bir karar aldık. Onlara moral vermek, her ilden el birliği yapmak için gidiyoruz. 50 kişilik bir grupla, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin verdiği araçla yola çıkıyoruz." dedi.

Bölgedeki asker ve polis için kente özgü yiyecekleri de götürdüklerini ifade eden Akgül, "Onlar için herkes elinden gelen ne varsa yaptı. Biz de Erzurum'dan 3 bin adet kadayıf dolması yaptırdık. Biz her şehit ve gazi geldiğinde ağlıyoruz. Bu devlet şehit de gazi de verecek ancak biz bu toprakların bir karışını bile vermeyeceğiz." diye konuştu.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde 2005 yılında operasyondan dönerken trafik kazası geçirerek iki ayağını kaybeden Fırat Küçük ise omurilik felcinden dolayı yürüyemediğini söyledi. Askerlerin yanında olmak için yola çıktığını ifade eden Küçük, şunları kaydetti:

"Onlara moral vermek için ben bu halde gidiyorum, inşallah bu onlara güç ve kuvvet verir. Ben de onların yanında olmak isterdim çünkü uzvum eksik olsa da dağ gibi yüreğim var benim. Onlara en azından mermi doldurur, elimden ne gelirse onu yapardım. Allah'ım onları muvaffak eylesin. Şehitlerimize rahmet gazilerimize de sağlık diliyorum."


- Şehit annesi Şıhnaz: "Onlar bizim her şeyimiz"

Şehit annesi Birgi Şıhnaz ise asker ve polislerle gurur duyduklarını dile getirdi. Şıhnaz, şöyle konuştu:

"Onlar bizim her şeyimiz. Allah onların elinden tutsun ve acısını kimseye göstermesin. Elimizden bir şey gelmiyor ama mecbur başımıza ne geliyorsa, onu çekiyoruz. Allah'ım herkesin evladını korusun, evlat acısı çok zor bir şey. Benim 3 oğlum daha var, gerektiğinde hepsini yine yollarım. Yeter ki devletimiz daim olsun. Ben gözümden oldum evladıma ağlamaktan. Beni isteseler ben de giderim."

Fırat Kalkanı Harekatı'nda DAEŞ ile yaşanan çatışmada şehit olan Uzman Er Burak Karakoç'un babası Abdürrahim Karakoç da oğlunun arkadaşlarının, Afrin'de bulunduğunu, onların yanına gitmek için yola çıktığını belirtti.

Karakoç, operasyonu yürüten asker ve polislerin yanında olduklarını söyleyerek, şehit oğlunun yazmış olduğu şiiri okudu.

Gazi ve şehit yakınları, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı attı ve "Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak" pankartı açtı.

Yakınları tarafından uğurlanan ekip, diğer illerden gelecek gruplarla buluşmak için Hatay'a hareket etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :