Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Sancaktepe Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Mehmetçik'e destek amacıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi

HATAY (AA) - Sancaktepe Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen farklı ilerden çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik'e destek amacıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi.

Sivas, Malatya, Kastamonu, Ağrı, Trabzon, Rize, Bingöl, Bayburt, Sinop, Tokat ve Gümüşhane'den gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Reyhanlı'ya bağlı sınır mahallesi Davutpaşa'daki 150 metrekarelik Türk bayrağının önünde toplandı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, burada yaptığı açıklamada, Mehmetçiklere dua etmek için sınırda olduklarını söyledi.

Kahraman askerlerin en kısa zamanda Afrin'deki hedeflerine ulaşmasını dileyen Erdem, ''Afrin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin istikbali için önemlidir. Çünkü dış güçler Afrin'i ikinci Kandil olarak gördüler ve konuşlandılar. Devletimiz orada oynanan oyunu gördü ve hilal şeklinde kuşatmayla, Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, Afrin düşecek ve oradaki teröristlerden temizlenecektir.'' dedi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de Türkiye'nin kalbinin Afrin'de attığını belirterek, "'Türk askerimiz şu anda Cinderes bölgesine girmek üzere. Bulunduğumuz Davutpaşa Mahallesi'ne sınır 500 metre mesafededir. Orada PKK ve PYD'li teröristlerin yerleştiği bölgeler var. Hatırlarsınız yakın zamanda Reyhanlı'ya o bölgeden 52 roket atıldı. Askerimiz büyük ilerleme kaydetti ve şu anda ilçemizde huzur var. Askerimize başarılar diliyoruz, dualarımız onlarladır.'' diye konuştu.

Grup, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :