Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

CHP'li Çiçek: - "Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini esas alan bir harekat olduğu için iç politikalardan, günlük politikalardan uzak tutalım. Bu konudaki duyarlılığımızı, bütünlüğümüzü Kıbrıs harekatında olduğu gibi milletçe sürdürelim"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Zeytin Dalı Harekatı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini esas alan bir harekat olduğu için günlük iç politikalardan uzak tutulmasını isteyerek, "Bu konudaki duyarlılığımızı, bütünlüğümüzü Kıbrıs harekatında olduğu gibi milletçe sürdürelim." dedi.

Çiçek, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri ile Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay'da bir dizi incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Bölgede güvenlik ortamının harekata rağmen iyileşmesinin Türkiye'de tüm vatandaşlar için güvence oluşturduğunu belirten Çiçek, önümüzdeki günlerde benzer ziyaretleri Kilis ve Gaziantep'te gerçekleştireceklerini ifade etti.

Harekatın milli olduğunu, parti ayrımı gözetmeksizin harekatın arkasında olduklarını vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti:

"Bu harekatın, elde edilen başarıların ana unsuru Mehmetçiktir. Bu harekatı bir partinin planladığı ve icra ettiği bir harekat olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini esas alan bir harekat olduğu için iç politikalardan, günlük politikalardan uzak tutalım. Başta şehit ve gazilerimiz olmak üzere Mehmetçiklerin ailelerinin yanında olalım. Bu konudaki duyarlılığımızı, bütünlüğümüzü Kıbrıs harekatında olduğu gibi milletçe sürdürelim."

Dursun Çiçek, CHP'nin Tüzük Kurultayı öncesinde 2 Mart'ta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla parti tüzüğüne yönelik değişikliklerin tartışılacağını bildirdi.

Şeffaf, parti içi demokrasinin yaşandığı bir Türkiye için CHP'yi örnek hale getirmek istediklerine değinen Çiçek, "Yerel seçimler dahil, belediye başkan adayları, meclis adayları, milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi konusunda isteklerimiz taleplerimiz var. Bunların tüzüğe yansıması konusundaki ısrarımız devam edecek. Ön seçimle gelen bir milletvekili olarak bunun aksini savunmamız insan haklarına, demokrasiye aykırıdır." dedi.

Dursun Çiçek, seçim ittifakı teklifinin önümüzdeki hafta TBMM gündemine geleceğine işaret ederek, özellikle seçim güvenliğine ilişkin maddelerde bazı çekincelerin yer aldığını iddia etti.

Teklifin 3. maddesinde yapılan baraj sorununu aşmaya yönelik düzenlemede, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nda değişiklik yapılacağının yer aldığını belirten Çiçek, şunları kaydetti:

"7. maddede ittifak kuran partilerin barajı geçmesi halinde ittifak içindeki partilerin de barajı geçmiş sayılacağı ifadesi, MHP'nin baraj konusundaki şüphelerini, ihtiyaçlarını karşılayacak bir düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. Şeffaf olan, dünya görüşleri birbirine yakın olan partilerin kamuoyu önünde ittifak yapmaları, birlikte seçime girmeleri gayet doğal. Yeter ki arka planda, kapalı kapılar arkasında koalisyon pazarlıkları yapılmasın. Teklifte tartışma yaratacak maddelere kapıları kapatmamız lazım."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :