Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Musa:- "Diğer ülkelerden gelen tepkileri biliyoruz ama ortaklarımız ve müttefiklerimizin bizi anlamalarını da bekliyoruz. Terörle mücadelenin ne olduğunu herkesten daha iyi biliyoruz. Biz sadece PKK ve DEAŞ ile mücadele etmiy

PARİS (AA) - Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Afrin bölgesinin terör örgütleri PKK ve YPG'nin elebaşlarından temizleninceye kadar operasyonun devam edeceğini belirterek, "Diğer ülkelerden gelen tepkileri biliyoruz ama ortaklarımız ve müttefiklerimizin bizi anlamalarını da bekliyoruz. Terörle mücadelenin ne olduğunu herkesten daha iyi biliyoruz. Biz sadece PKK ve DEAŞ ile mücadele etmiyoruz, aynı zamanda YPG, PYD, DHKP-C ile mücadele ediyoruz." dedi.

Musa, Fransız CNews televizyon kanalının canlı yayınına katılarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin harekatı başlattığı gün ilgili ülkelerin hepsini bilgilendirdiğine dikkati çeken Musa, "Diğer ülkelerden gelen tepkileri biliyoruz ama ortaklarımız ve müttefiklerimizin bizi anlamalarını da bekliyoruz. Terörle mücadelenin ne olduğunu herkesten daha iyi biliyoruz. Biz sadece PKK ve DEAŞ ile mücadele etmiyoruz, aynı zamanda YPG, PYD, DHKP-C ile mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Musa, Avrupa Birliği (AB), NATO, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne üye ülkelerin başından beri Türkiye'nin sınırlarına yakın bölgede terör yuvalarının olduğunu, bu yuvalarının genişlediğini ve bir şeylerin yapılması gerektiğini söylediklerini hatırlattı.

Türkiye'nin ulusal imkanlarla terör örgütleriyle mücadele eden tek ülke olduğunu vurgulayan Musa, 24 Ağustos 2016'da başlayan ve geçen yıl sona eren Fırat Kalkanı Harekatı'na işaret ederek aralarında elebaşların da bulunduğu 3 bin DEAŞ'lının etkisiz hale getirildiğini anımsattı.

Musa, AB, Fransa ve ABD'nin PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiğini belirterek, "Her ikisi ile (PKK ve DEAŞ) aynı zamanda mücadele etmek için kapasitelerimizi, güçlerimizi ve siyasi iradelerimizi birleştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Musa, "Konjonktürel sebeplerinden dolayı müttefiklerimizden bazıları bir terör örgütünü maalesef müttefik olarak kabul ettiği için bu terör örgütü ile mücadeleden vazgeçecek değiliz." şeklinde konuştu.

"Bazı ülkelerinin Afrin operasyonunu ilk defa duyuyormuş gibi açıklama yapmaları bu ülkelerin iki yüzlü olduğunu mu gösteriyor yoksa siz yeteri kadar bilgilendirmediniz mi?" sorusuna Musa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamalarının açık olduğunu, cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanı düzeyinde yapılan görüşmelerde konunun açık bir şekilde anlatıldığını belirterek yanıt verdi.

Musa, "ABD, bizim terörist olarak kabul ettiğimiz örgüte silah yardımında bulundu. ABD de bunu inkar etmiyor." ifadelerini kullanarak, ABD'nin YPG'ye 5 bin kamyon silah yardımında bulunduğuna işaret etti.

"ABD'ye terör örgütü olarak kabul ettikleri örgütü müttefik olarak seçmelerinin tarihi bir hata olduğunu söyledik ve DEAŞ ile beraber mücadele etme teklifinde bulunduk." hatırlatmasını yapan Musa, bir müttefikin bir diğer müttefikinin düşmanını müttefik olarak seçmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Musa, "Afrin, PKK ve YPG'li elebaşlarından temizleninceye kadar operasyon devam edecek" dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :