Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır:-"Amacımız bölgeyi terörist gruplardan temizlemek ve misafir etmekte olduğumuz 3 milyon Suriyeli kardeşimizin evlerine geri dönebilmelerini sağlayabilmektir"-"Bu meşru operasyon, Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı

TBMM (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Amacımız bölgeyi terörist gruplardan temizlemek ve misafir etmekte olduğumuz 3 milyon Suriyeli kardeşimizin evlerine geri dönebilmelerini sağlayabilmektir." dedi.

Bozkır, Muhammed Al Laham başkanlığındaki Filistin-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyetini kabul etti.

Filistin heyetini Ankara'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Bozkır, heyetin temaslarının olumlu sonuçlar doğurması temennisinde bulundu.

Bölgede önemli gelişmeler yaşandığını, bu gelişmelerin sonuçlarının hem Türkiye'yi hem Filistin'i hem de tüm bölge ülkelerini yakından ilgilendirdiğine değinen Bozkır, heyetle buna ilişkin de görüş alışverişinde bulunacaklarını bilirdi.

Bozkır, Türkiye'nin her zaman Filistin davasının ve halkının arkasında olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Filistin halkının varlığını ve çıkarlarını kendimizinkine eş tutuyoruz. Son dönemde birlikte hareket ederek önemli kazanımlar elde ettik. Özellikle Kudüs konusunda Amerikan yönetiminin aldığı kanunsuz, haksız karara karşı el birliği ile mücadele etmemiz hem Türkiye, Filistin, hem İslam camiası hem de bu haksız karara karşı çıkan tüm dünya ülkeleri bakımından önemlidir."

Bozkır, bu dayanışmanın devam etmesi halinde Filistin'in hak ettiği Birleşmiş Milletler tam üyeliğine de kaybettiği topraklarına da kavuşacağına olan inancını dile getirdi.

-"Filistin'de 450 proje gerçekleştirilmiştir"

Türkiye'nin, Filistin'in ekonomik açıdan da desteklenmesinden yana olduğunu belirten Bozkır, "2014 yılından bu yana Filistin'e yardımlarımız yaklaşık 146 milyon ABD Dolarını aşmıştır. Filistin'de 450 proje gerçekleştirilmiştir." ifadesini kullandı.

Bozkır, Türkiye'nin Filistin'de yürüttüğü çalışmalar, projeler ve yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

-Zeytin Dalı Harekatı

Bozkır, Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bütün amacımız bu bölgeyi terörist gruplardan temizlemek ve şu anda misafir etmekte olduğumuz 3 milyon Suriyeli kardeşimizin evlerine geri dönebilmelerini sağlayabilmektir. Bu meşru operasyon, Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı herhangi bir unsur içermemektedir. Bilakis Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak, Suriye halkının mutluluğuna katkıda bulunmak ve Suriye'nin gelecekte özgür, hukuka dayalı ve halkın isteklerine göre işleyen bir demokrasi olarak aramızda tekrar yer almasını sağlamaya yöneliktir."

-"Türkiye'nin güvenlik mülahazaları kabul görmektedir"

Türkiye'nin endişelerinin dünyada anlayışla karşılandığına işaret eden Bozkır, şunları kaydetti:

"Bu operasyon, dünyada bir çok ülkenin anlayışı ile karşılanmıştır. Türkiye'nin güvenlik mülahazaları gerçekten anlatılmakta ve kabul görmektedir. Filistinli kardeşlerimizin de bizim bu çok önemli günlerimizde yanımızda yer alacaklarına ve desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyoruz. İnşallah çok kısa zamanda bu operasyonun sona ermesini ve bu bölgenin huzura kavuşmasını temenni ediyoruz."

Heyet Başkanı Muhammed Al Laham da Bozkır'a görüşme dolayısıyla teşekkür etti.

Filistin ile Türkiye arasındaki kardeşlik duygularına dayalı işbirliğinin önemine değinen Al Laham, bu ilişkinin her zaman süreceğine olan inancını vurguladı.

Filistin'deki son gelişmelere ilişkin Al Laham, Türkiye'nin sorumluluk alarak Filistin'in çıkarlarının korunması doğrultusunda yoğun çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Al Laham, bu çalışmalardan duydukları memnuniyeti vurgulayarak, Filistin halkının şükranlarını iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :