Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

Doğu Anadolu'daki 117 STK'dan oluşan DAST-BİR'in Genel Koordinatörü Akbaba:- "Karanlık odaklarca bölgemizde yapılmaya çalışılan hiçbir kirli plan ve kargaşaya, şanlı ordumuza karşı yapılacak hiçbir karalamaya müsaade etmeyeceğiz"

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (DAST-BİR) Genel Koordinatörü Hakan Akbaba, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Karanlık odaklarca bölgemizde yapılmaya çalışılan hiçbir kirli plan ve kargaşaya, şanlı ordumuza karşı yapılacak hiçbir karalamaya müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Merkezi Erzurum'da bulunan ve Iğdır, Erzincan, Kars, Ağrı, Elazığ, Muş, Van, Bingöl ile Bitlis'teki 117 dernek, sendika, vakıf ve cemiyetin oluşturduğu DAST-BİR'in Genel Koordinatörü Hakan Akbaba, yaptığı yazılı açıklama ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

Akbaba, dostluk ve kardeşliğin daha da pekişmesi gerektiği bir dönemde, aslı astarı olmayan yalan haber ve görsellerle yapılmak istenen saldırıları büyük titizlik ve hassasiyetle takip ettiklerini aktardı.

Bölgede istikrar sağlama, barış ve huzuru temin etme amacıyla Afrin'de yürütülen harekatın başlamasıyla başta Doğu Anadolu olmak üzere ülke içinde etnik kimlik ayrımı yapılarak çatışmayı sokağa yaymaya çalışan hiçbir karanlık odağın, huzur ve kardeşliği bozamayacağını vurguladı.

Akbaba, şunları kaydetti:

"Ülkemizin huzuru ve güvenliği için her an eli tetikte ve görevi başında olan şanlı ordumuza çıktığı bu yolda muzafferiyetler diler, dualarımızla her an yanlarında olduğumuzu bildirmek isteriz. Karanlık odaklarca bölgemizde yapılmaya çalışılan hiçbir kirli plan ve kargaşaya, şanlı ordumuza karşı yapılacak hiçbir karalamaya müsaade etmeyeceğiz. Bölgemiz ve ülkemizde Türk, Kürt, Zaza, Laz, Alevi, Sünni demeden büyük bir aile olduğumuzu, aynı sofrayı paylaşmaya devam edeceğimizi, her olaya ve her saldırıya ümmet bilinci ile bakarak birbirimizin dertleriyle hemhal olma yoluna büyük bir kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek isteriz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :