Zeytin ağaçların kesen şirket zeytin fidanı dağıtacak

Zeytin ağaçların kesen şirket zeytin fidanı dağıtacak

Manisa'nın Soma ilçesinde kurmayı planladığı termik santral için yaklaşık 6 bin zeytin ağacını kestiren şirket, ziraat odasıyla imzaladığı protokol uyarınca ilçede 3 yıl süreyle yürütülecek proje kapsamında 30 bin zeytin fidanı dağıtacak

MANİSA (AA) - Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesi'nde kurulması planlanan termik santral için yaklaşık 6 bin zeytin ağacını kestiren şirket, ziraat odası işbirliğiyle 3 yıl süreyle yürütülecek projeyle ilçedeki 71 mahallede toplam 30 bin zeytin fidanı dağıtacak. 

Soma'da zeytinciliğin geliştirilmesi için Soma Ziraat Odası ile Kolin Şirketler Grubu bünyesindeki Hidro-Gen AŞ arasında zeytin fidanı temini ve dağıtımına ilişkin protokol imzalandı.

İlçede 3 yıl süreyle 71 mahalleyi kapsayacak şekilde uygun arazilere zeytin fidanı dikilmesi amacıyla toplam 30 bin zeytin fidanı temin edilerek ilçe halkına dağıtılmasını öngören protokole, Soma Ziraat Odası Başkanı Adil Yörük ve firma adına Enerji Grup Başkanı Murat Zekeriya Aydın imza attı. 

Yörük, imza töreninde yaptığı açıklamada, protokolle zeytinciliğin ve kaliteli tarım uygulamasının teşvik edilmesini amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi: 

"Soma ve civarındaki mahallelerde odamıza kayıtlı olan veya olmayan çiftçilerimizin arazilerinde zeytin dikimine uygun olanların parsel sahiplerince dikimleri sağlanacak. Ülkemiz zeytin varlığının artırılması, zeytinliklerinin oluşturulması ve kaliteli tarım uygulamasının teşvik edilmesi için Hidro-Gen Enerji şirketince sağlanacak zeytin fidanlarını, dağıtımını ve sonrasında kontrolünü gerçekleştireceğiz. Soma'mıza ve çiftçilerimize hayırlı olsun."

Şirketin Enerji Grup Başkanı Aydın ise Soma'da zeytin fidanı dikimi için karar aldıklarını belirterek, bu yıldan başlayarak, 3 yıl içinde uygun araziye sahip üreticilere 30 bin zeytin fidanı dağıtacaklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :