Zeybekci, Ekvador Dış Ticaret Bakanı ile görüştü

Zeybekci, Ekvador Dış Ticaret Bakanı ile görüştü

Ekonomi Bakanı Zeybekci:"Ekvador’un dar gelirli vatandaşları için başlattığı konut projesine ilgimiz son derece yüksek. Bu konuda işbirliği önerdik"

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Ekvador’un dar gelirli vatandaşları için başlattığı konut projesine ilgimiz son derece yüksek. Bu konuda işbirliği önerdik" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı toplantı salonunda, Ekvador Dış Ticaret Bakanı Diego Esteban Aulestia Valencia ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Zeybekci, Ekvador Dış Ticaret Bakanı ile çok faydalı bir görüşme yaptıklarını, bölgeye olan ilgilerinin son derece yüksek olduğunu belirtti.

Türkiye olarak Serbest Ticaret Anlaşması (STA) için de bu bölgeyle ilgilendiklerini anlatan Zeybekci,  23 Kasım’da Ekvador’a bir ziyarette bulunulacağını, bu ziyarette STA zemininin oturtulacağını söyledi.

 Görüşmede iki ülke arasındaki ticari ilişkileri de değerlendirdiklerini  ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Dış ticaretimizi çeşitlendirme anlamında çok büyük bir potansiyel var. En önemlilerinden biri de aramızdaki serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin sonlanmasıyla, Türkiye Ekvador için bir üs haline gelerek, buradan coğrafyaya ulaşmakla ilgili önemli fırsat ortaya koyacak. Bizim için de öyle." 

Ekvador’un dar gelirli vatandaşları için çok büyük bir konut projesi başlattığını bildiren Zeybekci, "Bizim buna ilgimiz son derece yüksek, Türkiye olarak bizim bu konudaki tecrübelerimiz üst düzeyde. Bu konuda işbirliği önerdik, kendileri de buna sıcak baktıklarını söylediler. Arkadaşlarımız bu konuda teknik görüşmelere hemen başlıyorlar" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı