Zambiya Milli Günü Ankara'da kutlandı

Zambiya Milli Günü Ankara'da kutlandı

ANKARA (AA) - Zambiya Milli Günü, Ankara'da bir otelde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.Resepsiyona, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun...

ANKARA (AA) - Zambiya Milli Günü, Ankara'da bir otelde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Resepsiyona, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra yabancı misyon şefleri ve bürokratlar katıldı.

Program, Zambiya ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Müezzinoğlu, açılış konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ve 200 üzerinde vatandaşın şehit olmasına değinerek "Bulundukları ülkelerde gerek okullar gerek iş kuruluşları aracılığıyla sadece iyi yüzünü yansıtan bu örgütün ne kadar tehlikeli bir yapılanma olduğunu burada izah etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Afrika’da da geniş bir şekilde yapılanan ve ülkeleriniz için de tehdit arz eden bu örgüte karşı desteklerinizi beklediğimizi yinelemek isterim." dedi.

Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Miriam Mulenga da FETÖ'nün darbe girişimi kınayarak "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türk halkına, kaybedilen masum hayatlar için başsağlığı dilerken, aynı zamanda ülkenin bağımsızlığının korunması için cesurca direnenleri saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Mulenga, Türkiye ve Zambiya arasında imzalanan ticaret ve ekonomik iş birliği anlaşmasından duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

Program, pasta kesilmesinin ardından düzenlenen kokteylle sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :