Zade Vital’e  ziyaret

Zade Vital’e ziyaret

“GAPS Beslenme Protokolü” Duayeni Dr. Natasha Campbell-McBride Helvacızade Grubu’nun Konya’daki Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri’ni, Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri’ni ve Ar-Ge merkezlerini ziyaret etti.

“GAPS Beslenme Protokolü” Duayeni Dr. Natasha Campbell-McBride Helvacızade Grubu’nun Konya’daki Ar-Ge merkezleri ve üretim tesislerini ziyaret etti. Dr. Natasha Campbell-McBride’a Yönetim Kurulu Üyeleri ve Zade Vital Medikal Müdürü Dr. Didem Numanoğlu Gülmez eşlik etti.

Besin desteği olarak kullanılan yağların önemine her fırsatta değinen Dr. Natasha Campbell-McBride ileri teknoloji ile faaliyet gösteren tesisleri ve Ar-Ge çalışmalarını incelerken Türkiye’nin inovatif ürünler geliştirmede ulaştığı başarıyı çok takdir etti.

Oğluna otistik tanısı konulduğu zaman, yoğun araştırmaları sonucunda; otizmin, hasarlı bağırsak duvarı ve bozuk bağırsak florası nedeniyle beynin toksinleşmesi sonucunda ortaya çıktığını öğrenen Dr. Natasha Campbell-McBride, geliştirmiş olduğu doğal bir tedavi yöntemiyle oğlunun bağırsak florasını tedavi ederek, otizmini de iyileştirir. Zamanla, geliştirdiği bu doğal tedavi “GAPS Beslenme Protokolü”, psikolojik sendromlu hastaları da “GAPS Hastaları” olarak adlandırılır. 2004 yılında, yazdığı ilk kitabı olan 'GAPS Gut and Psychology Syndrome' (GAPS Bağırsak ve Psikoloji Sendromu) adlı tedavi kitabı 12 dilde çevrilen Dr. Natasha Campbell-McBride, dünyanın her yanından binlerce GAPS hastası tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Besin desteği olarak kullanılan yağların GAPS Beslenme Protokolü’ndeki önemini her fırsatta dile getiren Dr. Natasha Campbell-McBride, 17 Nisan 2018 tarihinde bu alanda önemli çalışmalara imza atmış, Helvacızade Grubu’nun Konya’daki Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri’ni, Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri’ni ve Ar-Ge merkezlerini ziyaret ederek Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Medikal Müdürü’nden bilgiler aldı.

Ziyaret kapsamında Türkiye’nin en büyük 500 kurumu arasında yer alan, üniversite & sanayi işbirlikleriyle, gıda ve sağlık alanında Ar-Ge yatırımı yapan ve inovatif ürünler geliştiren Helvacızade Grubu, dünyada ve Türkiye’de gerçekleştirdiği “İlk”leri Dr. Natasha Campbell-McBride’a anlattı.

Ziyaretin ilk aşamasında  Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri ziyaret edildi. Alanında 17 farklı kalite ve sistem sertifikası ve PLC otomasyon sistemleri ile insan hatasından bağımsız üretimin yapıldığı Zade Tesisleri’nde üretilen ayçiçek yağı, mısır yağı, zeytinyağı gibi ürünlerin 72’den fazla farklı ülkeye gönderildiği bilgisi verildi.

Ziyaretin ikinci aşamasında Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri’nde incelemeler yapılarak, tüm üretim aşamaları hakkında detaylı bilgi verildi. GMP (Good Manufacturing Practices / İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında Avrupa’nın en büyük yumuşak kapsül üretim tesisi olan Zade Vital Tesisleri’nin yıllık bir milyar yumuşak kapsül üretim kapasitesinin olduğu ve tesislerde yumuşak kapsül ürünlerin yanı sıra likit ve yarı katı farmasötik formların da üretildiği aktarıldı.

Ziyaretin son bölümünde Türkiye’nin sayılı Ar-Ge merkezleri arasında yer alan Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi ve Doğal Ürünler Araştırma Uygulama Merkezi DÜAMER ziyaret edildi. Alanında en yüksek teknolojiye sahip laboratuvarları ve ekipmanlarıyla yeni ürün Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı merkezlerde ülkemizin zenginliklerinin dünya çapında ses getirecek inovatif ürünlere nasıl dönüştürüldüğü aktarıldı.

zade-vital’e-buyuk-ziyaret--(1).jpg

zade-vital’e-buyuk-ziyaret--(3).jpg