Zade Vital, Uluslararası bir girişimcilik örneği

Zade Vital, Uluslararası bir girişimcilik örneği

Kadir Taha Büyükhelvacıgil “Sektörde Girişimcilik” konusu ile öğrencilerle bir araya geldi.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından İstanbul’da bu yıl 4’üncsü düzenlenen Ulusal Marmara Eczacılık Öğrenci Kongresi’nde Zade Vital Genel Müdürü Kadir Taha Büyükhelvacıgil “Sektörde Girişimcilik” konusu ile öğrencilerle bir araya geldi. Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital’in uluslararası başarı öyküsünü katılımcılarla paylaştı. Ulusal Marmara Eczacılık Öğrenci Kongresi’nin 4’üncüsü, Eczacılık Fakültesi’nde okuyan öğrencileri yakından ilgilendiren konuları bir araya getirerek geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşti. Kongrede Kadir Taha Büyükhelvacıgil “Sektörde Girişimcilik” oturumunda “Bir Global Marka Hikayesi” konu başlığı ile öğrencilerle buluştu.

Kadir Taha Büyükhelvacıgil yaptığı konuşmada, Zade Vital ile dünyaya uzanan girişimcilik ve inovasyon hikayesini paylaştı. Genç girişimci liderler ve yöneticilerden oluşan Fortune Türkiye’nin 40 yaş altı 40 listesinde yer alan Büyükhelvacıgil yaptığı konuşmada ülkemizde her 100 kişiden 42’sinin girişimci olma isteğinin olduğunu söyledi. Bu kişilerin %29’nun kendi işinin patronu olmak , %25’inin kişisel tatmin ,  %25’i ek gelir i, %19’u işsizliğe alternatif ve %13’ünün de aile ve kariyer dengesi için hayallerini ortaya koymak istediğini belirtti.*

k.-taha-buyukhelvacigil---(3).jpg

Helvacızade’nin girişimci olmasının temel nedeninin “daha sağlıklı yarınlara katkı sağlamak olduğunu” vurgulayan Taha Büyükhelvacıgil sözlerini şöyle sürdürdü: “135 yıldır sağlıklı yarınlar için çalışıyoruz. 2000’li yıllardan itibaren bitkisel ürünler üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Zade Vital ile Türkiye’nin doğal zenginliği olan bitkileri katma değerli ürüne dönüştürdük ve Sağlık alanında Türkiye’den dünyaya açılan global bir markayı ülkemize kazandırdık. Zade Vital markamız ile fitoterapi alanında yüksek kaliteli ve inovatif ürünler geliştiriyoruz. Tüm Zade Vital ürünleri uluslararası GMP / İyi Üretim Uygulamaları standartlarında üretiyoruz. Zade Tesisleri 18 farklı kalite ve sistem sertifikası ile alanında ilk ve tek durumda. Çalışmalarımızı GAP – İyi Tarım Uygulamaları çerçevesinde yürütüyor ve hammaddenin güvenilirliğinden emin oluyoruz. Çalışmalarımızı GLP – İyi Laboratuvar Uygulamaları çerçevesinde yürütüyoruz. Yumuşak kapsül üretimimiz Patent Dairesi tarafından patentli. Global bir marka olarak ürünlerimizin FDA kayıtlarını ise 2016 yılında tamamladık. Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezimiz, doğal destek ürünleri alanında Türkiye’nin İlk Ar-Ge Merkezi. DÜAMER ise çok merkezli üniversite-sanayi işbirliği projesidir. Bu proje sektöre örnek olan, çok merkezli bir işbirliği projesi. Zade Vital, tüm bu özellikleriyle Türkiye’nin kendi üretim kapasitesine sahip ilk sağlıklı yaşam markası. Zade Vital, esansiyel yağ asitlerinden zengin sabit yağlar anlamında dünyanın en geniş serisidir.  Şu anda 130 ürün ve 537 faklı forma sahibiz. Türkiye’nin ilk Sağlık Bakanlığı Beşeri Tıbbi Ürün Ruhsatı’na sahibiz. Son beş yılda yaklaşık 50 milyon USD’lik yatırım yaptık. Grup olarak; 2017 yılında ABD Chicago’da Zade Global Inc. Şirketini kurarak dünya genelinde fark yaratan milli Türk markaları için çalışmalarıma hızla devam edeceğiz.”

 

Kadir Taha Büyükhelvacıgil, interaktif geçen sunumun sonunda Ulusal Marmara Eczacılık Öğrenci Kongresi’nde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.

k.-taha-buyukhelvacigil---(2).jpg