Zade Vital dünyaya açılıyor

Zade Vital dünyaya açılıyor

Türkiye’nin en güçlü 50 Kadın CEO’su listesinde bu sene de yer alan Beril Koparal, Zade Global ile tüm dünyaya sağlık ihraç etmeye hazırlandıklarını söyledi.

Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde gerçekleştirilen 50 Güçlü Kadın CEO Listesi’nde bu sene de yer alan uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren Zade Global Inc. Genel Müdürü Beril Koparal MSc, MBA şirketin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Koparal Zade Global’in bir parçası olduğu Helvacızade Grubu’nun 130 yıldır Türkiye ekonomisinin öncü güçleri arasında yer aldığını hatırlatarak, amaçlarının daha sağlıklı yarınlara destek olacak ve küresel ölçekte söz sahibi olacak milli markalar geliştirmek olduğunu söyledi.  Bu planın temelinde Ar-Ge alt yapısının güçlü olması ve dünya standartlarının üzerine çıkacak bir kalite anlayışı ile üretim yapabilmek olduğunun altını çizen Koparal, “Yerli ilaç sanayiinin bir temsilcisi olarak, Konya’daki iki Ar-Ge merkezimiz ve ileri teknoloji ile üretim yapan tesislerimiz, alanında ilk ve tek olan olmamızı sağlayan kalite-sistem standardizasyonu belgelerimiz ile ülkemizin de sağlık alanında yenilikçi ürün geliştirebildiğini tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Bunu kanıtlamak için son beş yılda yaptığımız 50 milyon dolarlık ilk yatırımın yanı sıra dünyada, tüm sektörler içinde hijyen ve sanitasyon yönetim sistemi standardı belgelendirmesini (TS 13811) alan ilk yerli ilaç firması olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu standard ile küresel ölçekteki iddiamıza güçlü bir destek sağlıyoruz” dedi.

DÜNYANIN EN ZENGİN ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ SUNUYOR

Dünya sağlıklı yaşam pazarının büyüklüğü yaklaşık 3,7 trilyon dolar olduğunu hatırlatan Beril Koparal, “Biz de ülkemiz adına bu pazardan pay almak için, öncelikli olarak ülkemizde yetişen bitki ve tohumlar üzerinde Ar-Ge çalışması yapıyoruz.  Avrupa’nın en büyüğü olan ve İyi Üretim Uygulamaları standartlarında üretim yapan Zade Vital İlaç Üretim Tesislerimizde katma değeri yüksek ürünler haline getiriyoruz. Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası olarak sunduğumuz Zade Vital, 130 farklı ürün ve 537 farklı form ile alanında dünyanın en zengin ürün çeşitliliğini sunuyor.  Zade Vital ürünlerini tüm dünyada “Akdeniz, Karadeniz ve Anadolu topraklarından gelen sağlıklı bitkisel ürünler” olarak tanıtmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

KASIM’DA ABD PAZARINDA

Zade Global Inc. olarak Zade Vital ürünlerinin Kasım ayında ABD pazarına gireceği bilgisini veren Koparal, “Ürünlerimizi halen göndermekte olduğumuz ülkeler arasında Hollanda, Hırvatistan, Singapur, Hong Kong, Yemen, Pakistan ve Bosna Hersek bulunuyor. Ürün göndermeye hazırlandığımız ülkeler ise İspanya, Portekiz, Rusya, İran, Güney Kore, Azerbaycan, Ürün, Filistin ve Kazakistan. 2020 yılından itibaren de Asya ve Ortadoğu pazarlarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

----

 

BERİL KOPARAL, MSC, MBA ZADE GLOBAL GENEL MÜDÜRÜ                                    

24 Kasım 1971’de İstanbul’da doğan Beril Koparal, orta öğrenimini Kadıköy Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü’nde okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Tıbbi Biyoloji ve Genetik yüksek lisansını bitirdi. 1993-1997 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalıştı ve aynı konuda doktora çalışmalarına devam etti. 1997 yılında üniversiteden istifa ederek ilaç sektörüne danışmanlık vermeye başladı. 1997 – 2005 yılları arasında Deonta ve Deomed isimli sağlık iletişim şirketlerinde yönetici ortak olarak görev yaptı. 2000-2001 yılları arasında Marmara Üniversitesi Çağdaş Bilimler Vakfı’nda Pre-MBA tamamladı. 2005 yılında BBMediks isimli kendi sağlık iletişimi şirketini kurdu. 2006 yılında İngiltere, Londra’da Talking Image’dan İmaj Danışmanı sertifikası alarak imaj danışmanı oldu. 2006 yılında Maltepe Üniversitesi ve Kırmızı Danışmanlık’tan Koçluk eğitimi aldı. 2007 Mart’ında Paris’te 2006 Eylül’de başlayan NLP Eğitimi’ni NLP School Europe sertifikasıyla tamamladı. 2007 yılında Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2010 yılında kendi şirketini dünyanın en büyük sağlık iletişim şirketi Ogilvy Healthworld / CommonHealth ile birleştirerek yönetimin başına geçti. 2012 yılında Hollanda’da “Emergenetics” eğitimi alarak Türkiye’nin ilk Emergenetics eğitmeni oldu. 2010-2015 Şubat ayı arasında Ogilvy Healthworld / CommonHealth Türkiye'nin Genel Müdürü ve Kuzey Afrika / Ortadoğu (MENA) İş Geliştirme Direktörü olan Koparal, Yeditepe Üniversitesi Biyoteknoloji Doktorası, Kanada Victoria Üniversitesi’nde de Erişkin Eğitimi Master’ı ve Anadolu Üniversitesi Fitoterapi Yüksek Lisansı’na devam etmektedir. American Fitness Profesional&Associates (AFPA)’dan Nutrition&Wellness Consultant sertifikasına sahiptir. Beril Koparal Mart 2015 itibariyle Zade Vital® Genel Müdürü ve Zade® & Zade Vital® İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi Müdürü olarak kariyerini sürdürmektedir.

Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği başkan yardımcısı olan Koparal, Deneysel Tıp Araştırmaları Enstitüsü’nde kanser üzerine çalışmalar yaptığı 80’li yıllardan beri kanserle ilgilenmektedir.

Türkiye’de dermokozmetik ve vitamin desteklerinin eczanede yerini almasıyla beraber bu konuda pek çok firma ile eczane iletişimi ve ürün entegrasyonu çalışmaları yapmaya başladı. Eczacı dernekleri ile ortak pek çok eğitim yaptı. Türkiye’nin ilk aktüel eczacı dergisi olan

“Farmagazin”i çıkarttı. Halen düzenli olarak Farmagazin ve OTC News Dergilerinde ve köşe yazıları yazmaktadır. 4 adet şiir kitabı ve 2 adet temalı kitap yazarı olan Koparal, 3 kız (21, 19 ve 16) annesidir.

 

Etiketler :