Zabıtadan peynir pazarı denetimi

Zabıtadan peynir pazarı denetimi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Salı günleri kahvaltılık ürünlerin satışının yapıldığı peynir pazarı denetime tabi tutuldu.

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, peynir pazarında satılan gıda ürünlerine yönelik denetim ve kontroller gerçekleştirdi. Zabıta Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Salı günleri peynir pazarı kurulan çarşı merkezinde satıcı esnafa yönelik denetim ve kontroller yapıldığı belirtildi. Zabıta ekiplerinin peynir, zeytin, bal, reçel, yumurta vb. gibi kahvaltılık ürün satışının yapıldığı pazar yerinde vatandaşların sağlıklı ürünler temin edebilmesi için hijyen yönünden denetim gerçekleştirildiği açıklamada, “Pazar yerinde satılan ürünlerin hijyen kurallarına uygun olarak satışının yapılıp yapılmadığı, ambalajlı ürünlerin son kullanma tarihleri, çalışanların kılık kıyafet temizliği, gıda ürünlerinin tartımının yapıldığı terazilerin mühürlerinin olup olmadığı gibi hususlar gözden geçirilerek kontrol edilmiştir" denildi.

Açıklamada, eksikleri olan satıcıların uyarıldığı belirtilerek, bir sonraki denetimlerde eksiklerin giderilmemesinin tespiti halinde işlem yapılacağının hatırlatıldığı kaydedildi.