Zabıta teşkilatının kuruluşunun 189. yıl dönümü

Zabıta teşkilatının kuruluşunun 189. yıl dönümü

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı çalışanları, Anıtkabir'i ziyaret etti

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı çalışanları, zabıta teşkilatının kuruluşunun 189. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Zabıta Dairesi Başkanlığınca düzenlenen program, Büyükşehir Belediye binası önünde kortejin toplanmasıyla başladı. 

Burada açıklama yapan Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, zabıtalığın özel ve önemli bir meslek olduğunu ifade ederek, "Bizler kamunun topluma yansıyan yüzüyüz. Bugün halkın olduğu her alanda hizmet veren, şehrin düzenini, halkın huzur ve sağlığını sağlamak için özveriyle çalışan teşkilatımızın 189. yıl dönümünü kutluyoruz" diye konuştu. 

Zabıtaların halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalıştığını belirten Karabudak, şunları kaydetti: 

"Kent yaşamının problemlerini bütün zabıta arkadaşlarımızla birlikte çözerken, halkın sağlığından ticari düzenlemeye, sanatsal etkinliklerden huzuru sağlamaya yönelik çok geniş bir alanda çalışıyoruz. Zabıta mesleğinin önem ve sorumluluğu gün geçtikçe artıyor. Geçmişten günümüze halkımızın yanında olduk ve olacağız."

Karabudak, 1-7 Eylül Zabıta Haftası kapsamındaki etkinliklerin, resim sergisi ile protokol, yetiştirme yurdu, esnaf, sendika ziyaretleri, paneller ve Zabıta Hatıra Ormanı'na fidan dikim töreniyle devam edeceğini bildirdi.

Karabudak başkanlığındaki heyet, açıklamanın ardından Anıtkabir'e yürüdü. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı