Zabıta, Dünya Şehri Konya Hedefine Katkı Sağlıyor

Zabıta, Dünya Şehri Konya Hedefine Katkı Sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni dönemde Konya’yı dünya şehri konumuna getirmek için Zabıta’ya önemli görevler düştüğünü söyledi

 Başkan Akyürek, yeni sürece uygun olarak Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde Şehir Düzeni Müdürlüğü, Turizm Zabıtası ve engelli haklarıyla ilgili bir birim oluşturulduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi, Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti. Kökü Osmanlı’ya kadar uzanan Zabıta’nın önemine dikkat çeken Konya Valisi Muammer Erol, haftanın hayırlı olmasını diledi. Vali Erol, son yıllarda değişen ihtiyaçlarla birlikte Zabıta’nın da yeni görev ve yetkileri olduğunu belirterek, tüm Türkiye’de Zabıta’nın kendi içinde uzmanlaşarak yeni sorumluluk alanlarında daha etkili ve işleri kolaylaştırıcı fonksiyonlar icra etmesi gerektiğini dile getirdi.

ZABITA’YA ÖNEMLİ SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Zabıta’nın yeni gelişmelere ayak uydurma sürecinde olduğunu belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi’nde 3 önemli birimin kurulduğunu söyledi. Bunlardan bir tanesinin Şehir Düzeni Müdürlüğü olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Dünyada standardı yüksek bir şehirciliği ortaya koyabilmek için kurumlar olarak kuralları uygulamamız gerekiyor.Tabela kirliliği, büyük totemler, engellilerin geçişine mani olan işgaller, kul hakkı kavramına da girebilecek şekilde kamu alanın işgali gibi kavramlar Şehir Düzeni Müdürlüğümüzün gündeminde. Özellikle Tarihi Konya Çarşısı’na 100 milyona yakın para harcıyoruz. Oranın görüntüsünün düzgün bir şekilde muhafaza edilmesi, şehir merkezinde işgallerin kaldırılması, şehrimizi yeni dönemde dünya şehri konumuna getirmek için Zabıta Teşkilatımız özel sorumluluk üstlenmiş durumda” dedi. Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde Turizm Zabıtası ve engelli haklarıyla ilgili bir alt birim oluşturduklarını da hatırlatan Başkan Akyürek, “Konya’ya gelen ziyaretçi sayısının gittikçe artışı da dikkate alınarak tarihi bölgelerde birden fazla yabancı dil bilen Zabıta elemanlarıyla hizmet vermeye başlıyoruz. Bir de engelli haklarıyla ilgili bir alt birim oluşturuldu. Bunlar yeni açılımlar. Yeni sürece uygun olarak Konya’mızı geleceğe daha güçlü hazırlamak için Zabıta’ya önemli görevler düşüyor. Zabıta Haftası da duyarlılık oluşturmak için bir fırsat. Hayırlı olsun” diye konuştu. Ziyarette Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu ile Zabıta Dairesi Başkanı Haluk Yılmaz da hazır bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Zabıta Haftası kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirmeye devam edecek.