Yyü'de "Bilişim Şenliği"

Yyü'de "Bilişim Şenliği"

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde üç gün sürecek şenlikte, alanlarında uzman 40 bilim adamı seminer verecek

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BBAUM) ile Uzaktan Eğitim Merkezi (YUZEM) organizasyonuyla düzenlenen "Bilişim Şenliği" başladı.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde başlayan şenliğin açılış konuşmasını yapan BBAUM Müdürü Doç. Dr. Eray Çelik, bilişimin toplumda yaygınlaştırılması, bilişim teknolojileri konusunda gerekli mekanizmaların kurulması ve bu etkinliklere süreklilik kazandırılması çerçevesinde, Bilişim Şenliği'nin bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Şenliğin ana temasının, katılımcıların kendi mesleki gelişimlerini özendirecek ve destekleyecek uygulamaları tanıtmak ve buna ilişkin bir farkındalık oluşturmak olduğuna değinen Çelik, şenlik kapsamında, "Eğitim ve Teknoloji", "Siber Suçlar ve Adli Bilişim", "Sosyal ve Eğitim", "Özgür Yazılımlar", "PostgreSQL" ve "Uzaktan Eğitim" gibi konuların uzmanlar tarafından ele alınacağını ifade etti.

Vali İbrahim Taşyapan ise şenlikte emeği geçenleri tebrik ederek, Türkiye'nin teknoloji ve bilişimde çok iyi bir noktaya geldiğini vurguladı.

Bilgisayar çağının, atılan adımlarla bilişim çağına dönüştüğünü anlatan Taşyapan, "Son 15 yılık gelişme göz önünde bulundurulduğunda artık bilişim çağı söylenmesi bile az kalacak. Dolayısıyla bu baş döndüren teknolojiyi artık takip etmek zorunda kalmamalıyız. Bunun artık içine girmeliyiz, üretmeliyiz, bir bilişim tüketicisi, bilgisayar tüketicisi değil bunun üreticisi olmalıyız" dedi.

Dünyanın bilişim düzeyinde önemli bir noktaya geldiğine dikkati çeken YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Batta da dünyadaki önemli bir gelişmenin, haber programlarına düşmeden sosyal medya üzerinden izlenebildiğini anlattı.

Battal, dünyanın çok küçük bir noktadan bile izlenebildiğini bildirerek, "Bunların hepsi bilgi teknolojisi ve internet sayesinde oluyor. Ancak şunu söylemek isterim ki bu bilişim teknolojilerini doğru noktalarda kullanabildiğimiz gibi çok yanlış noktalarda da kullanabiliriz. Artık hayatımızın her alanına giren bu bilişim teknolojilerini ve bunun temeli olan yazılım programlarını hangi noktalarda algılamamız gerektiğini çok iyi öğrenmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş de davetlilere Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi ile okullardaki bilişim yatırımları hakkında bilgi verdi.

Kent dışında bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva'nın da internetten görüntülü bağlantı kurduğu programa, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, YYÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Kazankaya, YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı