"Yüzyılın aşçısı", Türk mutfağına hayran kaldı

"Yüzyılın aşçısı", Türk mutfağına hayran kaldı

Ünlü Alman aşçı Prof. Dr. Witzigmann:

ANTALYA (AA) - Avrupa'da "Yüzyılın Aşçısı" seçilen Alman aşçı Prof. Dr. Eckart Witzigmann, ilk kez tanıdığı Türk mutfağına hayran kaldı.

Gastronomi dünyasının en prestijli unvanı kabul edilen 3 Michelin yıldızı sahibi Witzigmann, davetlisi olarak geldiği Antalya ASKA Lara Resort'te hazırladığı gala yemeğinde Türk mutfağına ait bazı yemekleri yeniden yorumladı.

Burada AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Witzigmann, Türkiye'ye ilk kez geldiğini, ilk kez Türk yemeklerinin tadına baktığını söyledi.

Geleneksel Türk yemeklerini tatmak için önceki akşam Antalya'daki tarihi restoranlardan birine gittiğini belirten Witzigmann, "Türk mutfağını ilk kez tanıdım ve hayran kaldım. Çok zengin bir mutfağa sahipsiniz" dedi. 

Antalya ve Ege'nin şöhretli balığı gridayı, salataları, mezeleri, keçi peynirini çok beğendiğini anlatan Witzigmann, "Kabaktan tatlı olabileceğini bile düşünemezdim. İlk kez kabak tatlısı yedim ve çok beğendim, içli köfteye bayıldım" diye konuştu.

Yemek hazırlarken öncelikle taze, kaliteli ve organik ürünler kullanmaya dikkat ettiğine işaret eden Witzigmann, "Her tür yemeği yapmayı çok seviyorum, yemek yaparken en dikkat ettiğim şey ürünün kalitesi ve tadı" ifadesini kullandı.

Mutfakta öğrenmenin sonunun olmadığını, her gittiği ülkede yeni bir şeyler öğrendiğini vurgulayan Witzigmann, ailesi için yemek pişiren Türk hanımlarına şu tavsiyelerde bulundu:

"Ağır yemekler yapmayı azaltın, tereyağı yerine zeytinyağı kullanın. İyi yemek vücuda hiçbir zaman zarar vermez. Fast food dediğimiz yemekler vücuda çok zarar verir. Zeytinyağını, salataları, meyveleri masanızdan eksik etmeyin. Sevgiyle yapılan her şey çok daha güzel oluyor. Yemeklerinize öncelikle sevgi katın."

Kaynak:Haber Kaynağı