"Yüzmede olimpiyat madalyası hedefleyeceğiz"

"Yüzmede olimpiyat madalyası hedefleyeceğiz"

- Türkiye Yüzme Federasyonunda başkanlığa aday olan Barış Bul:"2024 Olimpiyat Oyunları için başarı sözü verebiliriz"- "Hep çözüm üretemeyen yöneticilerle çalıştık. Kendi çözümlerimizi uygulayabilme adına aday olduk"- "Bizler göreve gelirsek, sporcularımız


İSTANBUL (AA) - MEHMET FATİH DUMAN - Türkiye Yüzme Federasyonunun 7 Nisan Cuma günü yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olan Barış Bul, göreve gelmeleri halinde uzun vadede olimpiyat madalyası hedeflediklerini söyledi.

Barış Bul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme sporuna yeni bir soluk getirmek istediklerini aktararak, "2020 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcularımızla final veya yarı final yüzme hedefimiz olabilir ama 2024 Olimpiyat Oyunları için başarı sözü verebiliriz. İlk olarak elimizdeki değerlere sahip çıkarak Avrupa ile dünya şampiyonalarında derece yaptırıp ardından da olimpiyat madalyası hedefleyeceğiz." diye konuştu.

Ekibini, "Havuzun kenarından gelen kişiler" şeklinde tanımlayan Bul, "Genel kurul öncesi böyle bir oluşuma gitme kararı aldık. Sorunları biliyorduk ancak hep çözüm üretemeyen yöneticilerle çalıştık. Kendi çözümlerimizi uygulayabilme adına aday olduk. Eğer yüzme camiası bize bu görevi verirse, en kısa sürede problemleri çözeceğiz." ifadelerini kullandı.


- "Başarı geleceğine inanıyoruz"


Türkiye'de bir yüzme politikası oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Bul, "Şimdiye dek hep günlük politikalarla giden bir yapı vardı. Biz, kısa, orta ve uzun vadelerde tüm planlarımızı çıkardık. Projelerimizi uygulama fırsatı bulmamız halinde, başarı geleceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Federasyonun 2016 Kasım'daki seçiminde başkanlığa getirilen Aydın Karakuzu'nun sonrasında istifa etmesinin bir tahribata neden olduğunu savunan Bul, "Bu durum, sporcularımızın 1 veya 2 senesine mal oldu. Yüzme, çok zor bir spordur ve büyük emek ister. Böyle zor bir sporda bu kadar başıboşluğa yer yok. Biz bu boşluğu doldurmak için geliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Sporcularımızın kıymetini bileceğiz"


Eskiden hep dile getirilen tesis sorunlarının, son dönemde gerçekleştirilen çalışmalarla özellikle Anadolu'da ortadan kalktığını anlatan başkan adayı Bul, şunları söyledi:

"Artık tesis sorunu var diyemeyiz. İyi çalışılır ve iyi programlama yapılırsa, başarılı sporcular çıkacaktır. Emre Sakçı, 50 metre kurbağalama gençler dünya rekorunu kırdı ve Türk yüzme tarihinde bir ilke imza attı. Ancak son 4-5 aydır bu sporcumuz hiçbir kampa gitmedi ve hiç milli yarış görmedi. Elimizde böyle bir değer var, kıymetini bilmiyoruz. Bizler göreve gelirsek, sporcularımızın kıymetini bileceğiz."

Projelerini gerçekleştirmeleri için federasyon bütçesinin yeterli olduğunu aktaran Bul, "Biz ayrıca, özel bir sponsorluk şirketiyle anlaşarak işi profesyonel sponsorluk olan kişilerle çalışıp federasyonumuza kaynak yaratmak istiyoruz. Bununla ilgili gelir getirici projelerimiz hazır." diyerek sözlerini tamamladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :