Yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın yargılandığı cinayet davası

Yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın yargılandığı cinayet davası

Kasten öldürme suçlamasıyla yargılanan Acar:- "Vicdanım rahat, beraat edeceğime inanıyorum"

ANTALYA (AA) - Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın, akrabası Ramazan Kaya'yı "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi.

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Uğur Acar, maktul Ramazan Kaya'nın eşi Hatice Kaya ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada cumhuriyet savcısı Yasin Yılmaz, mütalaasını sundu. Mütalaasında yargılamanın genişletilmesi talebinde bulunan Yılmaz, olay günü maktule müdahalede bulunan 112 Acil Servis personeli ve ilgili diğer sağlık personelinin de tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Emine Kaya'nın avukatı İlkay Koyuncu, mütalaaya katılmadıklarını belirterek sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Emine Kaya da sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık Uğur Acar'ın avukatı Bayram Beyazıt, yargılamanın genişletilmesi talebine katılmadıklarını ifade ederek "Müvekkilim hakkında dava dahi açılmaması gerekirdi. Hakkında delil ve şüphe dahi yoktur. Beraat verilmesi kararını talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, Kaya'yı Manavgat Devlet Hastanesine götüren sağlık görevlilerinin ve Manavgat Devlet Hastanesinde Kaya'ya ilk müdahaleyi yapan Bilal Çetin'in tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Duruşma 6 Nisan 2017'ye ertelendi.

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Acar, "Vicdanım rahat, beraat edeceğime inanıyorum." diye konuştu.

- Olay

Manavgat ilçesinde 7 Ekim 2014'te meydana gelen olayda iddiaya göre, birlikte alkol alan Ramazan Kaya (33), Uğur Acar, Numan Acar ve Hasan Yıldız, gecenin ilerleyen saatlerinde Kaya'nın otomobiliyle dolaşmaya çıkmıştı. Aracın bozulmasına sinirlenen Kaya, bagajdaki bidonda bulunan benzini dökerek otomobilini yakmak istemiş, bu sırada üzerine benzin dökülen Kaya, sigarasını yakmak isterken alev almıştı. Alevlerin söndürülmesinin ardından hastaneye kaldırılan Kaya, iki gün sonra tedavi olduğu hastanede yaşamını yitirmişti.

Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Uğur Acar, Numan Acar ve Hasan Yıldız hakkında, "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :