Yusuf Şimşek'ten Mersin İdmanyurdu'na 1,5 yıllık imza

Yusuf Şimşek'ten Mersin İdmanyurdu'na 1,5 yıllık imza

- Kırmızı-lacivertli ekip, anlaşma sağladığı teknik direktör Yusuf Şimşek ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı - Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Tekin:- "Hocamızla güzel günler göreceğimize inanıyoruz. Takımımıza da moral olduğuna inanıyorum"- Mersin İdmanyu


MERSİN (AA) - TFF 1. Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu daha önce anlaşma sağladığı teknik direktör Yusuf Şimşek'le 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Tekin, bir otelde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, yeni hocanın Mersin'e, Mersin halkına ve taraftarlara hayırlı olmasını diledi.

Takımı güzel günlerin bekletiğini ve yollarına emin adımlarla devam ettiklerini ifade eden Tekin, birlik ve beraberlik içerisinde Mersin İdmanyurdu'nu hak ettiği yerlere geleceğini söyledi.

Hedeflerine ulaşıncaya kadar çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Tekin, "Sorunlarımız var. Bunu bilmeyen arkadaşlar olabilir. Çok büyük sorunlar var. Bir taraftan kulüp denetleniyor. Elimiz kolumuz bağlı. Bunları dışarıya yansıtmamız doğru olmaz. Kamuoyunu yanlışta bilgilendirmiş olabiliriz." dedi.

Acımasız eleştirilerin yapıldığından yakınan Ali Tekin, "Bize destek ve zaman verin. Bizim 30 günümüz kaldı. Çok borcumuz var. Bunları ödeyip bir an önce transfer tahtasını açmamız gerekiyor. Buradaki sorunlar ve bir de transfer yasağıyla ilgili sıkıntılar var. Transfer yasağını kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Yine 3 puanın silinmesi konusuyla ilgili işlemleri yapıyoruz. Pes etmedik. Gerekçeli kararı bekliyoruz. Bu karara bizim de ilave edeceğimiz evraklar var. Karar düzeltmeyle ilgili hakkımızı kullanacağız. İnşallah kaldırabiliriz. Yeni hocamız da hayırlı uğurlu olsun. Hocamızla güzel günler göreceğimize inanıyoruz. Takımımıza da moral vereceğine inanıyorum." diye konuştu.


- Yusuf Şimşek: "Bize yakışan futbolu oynayacağız"


Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Yusuf Şimşek ise büyük bir camiada görev yapacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Sadece taşın altına elini koymadığını, vücudunu da koyarak Mersin İdmanyurdu'na geldiğini ifade eden Şimşek, kırmızı-lacivertlilerin bu noktalarda olmayı hak etmediğini kaydetti.

Sahada konuşmak istediğini belirten Şimşek, "Futbolcu kardeşlerimle birlik ve beraberlik içerisinde olup, sahada gereken cevabı veririz. Her türlü eleştiriye açığım. Beni eleştirebilirsiniz hiç bir sıkıntı yok. Genç oyuncularımız var. Onları biraz usturuplu eleştirirseniz sevinirim. Neticede takımın sorumluluğunu başkanımız ve yönetim kurulu bize vermiş. Genç futbolcularımızı hoş tutabilirsek, onları motive edersek zaten biz de edeceğiz. Sizlerin de desteğine ihtiyacım var. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Başbakanımız, yönetimimiz, teknik heyetimiz ve taraftarlarımız kenetlenerek, Mersin İdmanyurdu'nu layık olduğu yere getireceğiz." diye konuştu.

Bir gazetecenin "Takımla 3 gündür çalışıyorsunuz takımı ne kadar hazır buldunuz?" ve "Transfer yasağının kaldırılmaması halinde tasarrufunuz olacak mı?" sorusuna Yusuf Şimşek, "Bu takım deplasmanda Boluspor'u yendi.Yenebilecek kapasitesini gösterdi. İlerleyen günlerde daha da gösterecektir. Hoca değişikliğinde oyuncuların performansı artar. Ben arttığını düşünüyorum. Ben onlara hocalık değil abi kardeş gibi davranmaya geldim. Bunu da ilk maçta göreceksiniz. İstediğimiz futbolu oynayacağız. Bize yakışan futbolu oynayacağız. Sorun her kulüpte var. Mutlaka sorunlar olacaktır. Önemli olan sorunları hep birlikte halledebilmek. 91 yıllık bir kulüpte çalışmak bize nasip oldu. Bunun da karşılığını vermek istiyoruz. Transfer yasağını biz kendi aramızda konuştuk. Ben başkanımıza ve yönetim kurulumuza inanıyorum. Transferi de en kısa zamanda açacaklarını düşünüyorum. Açılmazsa o zaman bakarız." şeklinde cevap verdi.

Konuşmaların ardından, Yusuf Şimşek, kendisini kırmızı-lacivertlilere bağlayan 1,5 yıllık sözleşmeyi imzaladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :