Yüsra Osmanoğlu'nun vefatı

Yüsra Osmanoğlu'nun vefatı

Şam'da hayatını kaybeden ve dün toprağa verilen Osmanlı hanedanı reisi Dündar Abdülkerim Osmanoğlu'nun eşi Yüsra Osmanoğlu için hanedan üyeleri tarafından Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okutuldu

İSTANBUL (AA) - Osmanlı hanedanının reisi Dündar Abdülkerim Osmanoğlu'nun vefat eden eşi Yüsra Osmanoğlu (91) için, hanedan üyeleri tarafından Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okutuldu.

Yıldız Sarayı içerisindeki Çadır Köşkü'nde taziyeleri kabul eden Sultan 2. Abdülhamit Han'ın dördüncü kuşak torunlarından Orhan Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yengesi Yüsra Osmanoğlu'nun kendisi için manevi anne olduğunu söyledi.

Yüsra Osmanoğlu'nun, Dündar Abdülkerim Osmanoğlu ile 60 yıldır evli olduğunu kaydeden Orhan Osmanoğlu, "Çocukları olmadığından beni ve kardeşlerimi evlat olarak bilmişlerdir, evladı olarak sevmişlerdir. Şam'da yaşıyorlardı, Türkiye'ye getirmek için elimizden geleni yaptık. Suriye'de çıkan hadiselerden sonra kendilerine Türkiye'ye gelmeleri yönünde çok ısrar ettik fakat gelmek istemedi, 'Ben bu toprakta doğdum, bu topraklarda öleceğim' dedi. Amcam şu anda tek Şam'da, ona üzülüyoruz, onu getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Osmanoğlu, AA'ya da Osmanlı ile ilgili haberleri takip ettiği için ayrıca teşekkür ettiğini aktardı.

Taziyede Yüsra Osmanoğlu için Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okunarak, dua edildi.

Programa, Osmanlı hanedanından Harun Osmanoğlu, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan ve Kültür Sanat Haberleri Editörü Bünyamin Yılmaz, sinema sanatçısı Ali Nuri Türkoğlu ile Osmanlı hanedanından çok sayıda isim katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :