Yurttaki çocukları yakmak istediler!

Yurttaki çocukları yakmak istediler!

IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde, içerisinde kız çocuklarının barındığı Siirt Kız Yetiştirme Yurdu da ateşe verildi. 4 kız çocuğu, kadın görevlinin yardımıyla binadan çıktı.

Terör örgütü IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Siirt Kız Yetiştirme Yurdu'nun, içerisinde kız çocuklarıyla birlikte ateşe verildiği ortaya çıktı. Gösteriler sırasında 2 okul ile bir sağlık merkezini ateşe veren grup, daha sonra içinde 4 kız çocuğu ile bir kadın güvenlikçinin bulunduğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurdunu yakmak istedi.

DUMANDAN BOĞULACAKLARDI

Binayı yağmalayan göstericiler, ikinci katta 13-16 yaşlarındaki kız çocuklarının bulunduğu söylenmesine rağmen, molotofkokteyli atarak yurdu ateşe verdi. Kız çocukları, alev alan yurttan kadın güvenlik görevlisinin yardımlarıyla çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, çocukların duman nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiğini belirterek, 'Çocukların yaşadığı şoku atlatması için psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarımız gereken desteği veriyor. Çok şükür can kaybımız yok ama 800 bin lira hasarımız var' dedi.

BÜYÜK KORKU YAŞADILAR

Yurtta kalan kız çocuklarından H.S, olay günü yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı. Göstericilerin alt katı yakmaya başladığını, camları kırdığını, koltukları dışarı çıkardıktan sonra binayı ateşe verdiğini aktaran H.S, 'Bizim üst katta olduğumuzu biliyorlardı. Birinci katta alevler yükselmeye başladıktan sonra bulunduğumuz katı da taşlamaya başladılar. Odalarımızın camlarını kırdılar. Mutfağa giremiyorduk, başımızı kaldırmamıza fırsat vermiyorlardı' diye konuştu.

KÜRTÇE DİYALOG ETKİLEDİ

Kız çocuklarından birinin Kürtçe konuşarak göstericileri iknaya çalıştığını anlatan H.S, şunları söyledi: 'Arkadaşımız Berfin, bizi korumaya çalışıyordu. Göstericilere Kürtçe seslenerek, 'Bize izin verin evimize gidelim' diyordu. Göstericilerin uzaklaştığını fark eden Berfin, kadın görevliyle bizi yanmaya başlayan binadan çıkarttı. Onlar olmasaydı biz dumandan ölecektik. Oradan çıkana kadar bin kere Allah'a şükrettik."

yenişafak.com.tr