Yurtta ve Konya'da hava nasıl?

Yurtta ve Konya'da hava nasıl?

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin güneyinde yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların; Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Sakarya, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Düzce, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari ile Kocaeli'nin doğu ve Bolu'nun batı kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, bugün hafif olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

İzmir: Parçalı bulutlu 11

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, bugün aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 14

Antalya: Parçalı bulutlu 14

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı Yağmurlu 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu; bugün öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 12

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı Yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Çarşamba) yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. 7

Etiketler :