Yurtta kış

Yurtta kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle 388 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 388 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapalı buluyor.

İzlanda alçak basınç merkezinin etkisi altında bulunan bölgede, aralıklarla kar yağışı ve tipi etkili oluyor. Kar, rüzgar ve tipi ulaşımda da aksamalara neden oldu. 

Erzurum'da 200, Van'da 72, Muş'ta 44, Ağrı'da 28, Ardahan'da 18, Kars'ta 17 ve Bitlis'te 9 olmak üzere 388 kırsal kesimdeki mahalle, köy ve mezraya ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi, Erzurum ve Van büyükşehir belediyeleri söz konusu mahalle ve köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan 200 personel, iş makineleri yardımıyla 70 farklı noktada karla mücadele çalışması yürütüyor.

Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra mahalle ve köylerde mahsur kalan hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurum Valiliği Kriz Merkezi Başkanlığı koordinesinde, karla mücadele ve 112 Acil Servis ekipleri, Erzurum'da son 24 saat içerisinde evlerinde mahsur kalan doğum ve kalp hastası 2 kişiyi, kar üstü araçlarla alarak, çeşitli hastanelere ulaştırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı