Yurtta kış

Yurtta kış

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kar yağışı nedeniyle mahsur kalanlara yönelik kurtarma çalışmaları yapıldı - Başkan Çakır: - "Şu an 300’ün üzerinde kırsal mahalle yolumuz kapalı, ekiplerimiz kritik noktalar başta olmak üzere her yere müdahale edi

MALATYA (AA) - Malatya'da etkili olan yoğun kar nedeniyle çeşitli kesimlerde mahsur kalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde kapanan 300 dolayında kırsal mahalle yolunu ulaşıma açmak için çalışan ekipler, özellikle yüksek kesimlerde fırtına ve tipiden dolayı ilerlemekte güçlük çekiyor.

Yol açma çalışmalarının yanı sıra acil çağrılara da yanıt veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karne dağıtmak için Malatya'dan yola çıkıp Bürücek yaylasında mahsur kalan öğretmenleri kurtararak kent merkezine dönmelerini sağladı.

Darende'nin Yenipınar Mahallesi'nde rahatsızlanan 35 yaşındaki anne adayı İnsaf Doğan için de zamanla yarışan ekipler, hastaya ulaşarak ambulansla hastaneye sevkini sağladı. Pütürge ile Doğanyol karayolu arasındaki bağlantıyı sağlayan Uzunhüseyin-Karahüseyin grup yolunda mahsur kalan kamyona da ulaşan ekipler, şoför ve beraberindekileri kurtardı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarındaki karla mücadele çalışmalarını denetledi.

Ekiplerin kar yağışıyla sahada çalışmaya başladığını kaydeden Çakır, "Şu an 300’ün üzerinde mahalle yolumuz kapalı, ekiplerimiz kritik noktalar başta olmak üzere her yere müdahale ediyorlar. Bu çalışmaları 40 ekip, 314 personel ve 200’ün üzerinde iş makinesiyle yürütüyoruz. Tuzlama çalışmalarında kullanmak üzere 7 bin ton dolayında tuz alarak, kullanıma hazır halde bekletiyoruz. Kar temizleme çalışmalarımızın yanı sıra bazı ilçelerimizde hasta vatandaşlarımızın acil çağrılarına da anında müdahale ettik. Kırsal ve yüksek bazı kesimlerde fırtına ve tipi nedeniyle çalışmalar güçlükle yapılıyor. Yağışın durumuna göre 7-24 sahada çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :