Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

İzmir'de kaçak kazı operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'in Torbalı ilçesinde kaçak kazı yapan 4 kişi gözaltına alındı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Bülbüldere Mahallesinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi.

Operasyonda, kaçak kazı yapan A.Y. (48), Y.C. (52), S.Ö. (31) ve E.U. (34) suçüstü yakalandı.

Bölgede kaçak kazıda kullanılan birer kazma, kürek, balyoz, jeneratör, hilti, otomobil, 3 el feneri, 2 delici alet, 800 gram barut ve 13 elle hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

- Kayseri'de kaçak cep telefonu ve sigara operasyonu

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 55 gümrük kaçağı cep telefonu ile 3 bin 750 paket sigara ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, doğu illerinden gümrük kaçağı telefon getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Kayseri-Malatya karayolunda oluşturulan kontrol noktasında durdurulan hafif ticari araçta, 55 gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi, Suriye uyruklu Y.Y. ve Y.H. gözaltına alındı.

Aynı noktada bir kamyonette yapılan aramada, 3 bin 750 paket gümrük kaçağı sigara bulundu, M.K. ve A.A. gözaltına alındı.

Operasyonlarla ilgili soruşturma sürüyor.

- Bursa'da dolandırıcılık operasyonu

BURSA (AA) - Bursa'da sahte plaka ve ruhsatla nakliyecilik yaptığı ve fabrikalardan aldığı malları düşük fiyata sattığı öne sürülen kişi yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ankara, Kocaeli ve Bursa'daki bazı fabrikalardan aldığı malları düşük fiyatla başka yerlere sattığı öğrenilen H.D'yi (38), merkez Yıldırım ilçesindeki kamyon garajında gözaltına alındı.

Zanlı H.D. ile arkadaşı D.K'nın, otoparkta park halinde olan ve yük taşıma izin belgeli bir kamyonun sahte plakayla ruhsatını çıkardıkları belirlendi. Sahte plakalı kamyonla taşımacılık yaptıkları öne sürülen iki zanlının, ayrıca fabrikalardan nakliyesi için aldıkları ürünleri düşük fiyata sattıkları tespit edildi.

H.D, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi, firari D.K. ise aranıyor.

- Bursa'da uyuşturucu operasyonu

BURSA (AA) - Bursa'da çantasından 3 kilo 680 gram metamfetamin çıkan zanlı ile uyuşturucuyu teslim edeceği iddia edilen kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sırt çantalı M.A'nın (30) üzerinde arama yaptı.

Çantasında pet şişelere doldurulmuş halde 3 kilo 680 gram metamfetamin bulunan zanlı ile uyuşturucuyu teslim edeceği belirlenen Z.A. (33), merkez Yıldırım ilçesindeki evinde gözaltına alındı.

Uyuşturucunun Hakkari'den getirildiği bildirilirken, zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :