Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Konya'da evine girdiği yaşlı adamın cüzdanını satırla gasbettiği ileri sürülen kişi tutuklandı

KONYA (AA) - Konya'da hırsızlık amacıyla girdiği evde karşılaştığı ev sahibinin boğazına satır dayayıp cüzdanını gasbettiği öne sürülen zanlı tutuklandı.

Merkez Selçuklu ilçesi Şeker Mahallesi Harzami Sokağı'ndaki müstakil eve kapısını zorlayarak giren kişi, 89 yaşındaki Ali Parla ile karşılaştı.

Darbettiği Parla'nın boğazına bahçedeki satırı dayayıp, cüzdanını alan zanlı kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, yaşlı adamın ifadesi doğrultusunda zanlının yakalanması için çalışma başlattı.

Ekipler, bir gün sonra zanlı E.E'yi (20) olay yeri yakınlarında yakaladı.

Ali Parla tarafından da teşhis edilen zanlının, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından kaydı bulunduğu belirlendi.

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı.

- Karabük'te fuhuş operasyonu

KARABÜK (AA) - Karabük'te düzenlenen fuhuş operasyonunda 2'si kadın 5 kişi gözaltına alındı.

İhbarı değerlendiren polis ekipleri, "fuhşa teşvik, aracılık ve yer temini" yapıldığını belirledikleri 100. Yıl Mahallesi'ndeki bir adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, K.H. (60) ile fuhuş yaptıkları iddia edilen D.Y. (31) ve S.B. (40) gözaltına alındı. Evdeki aramada bulunan bir miktar paraya el konuldu.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda Safranbolu ilçesindeki bir adrese de operasyon düzenleyen ekipler, O.G. ve M.E'yi gözaltına aldı.

- Silah kaçakçılığı operasyonu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te bir kamyonette çok sayıda silah ve bunlara ait malzemeler ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, polis ekipleri, Sanayi Mahallesi Sani Konukoğlu Bulvarı'ndaki yol kontrolünde, A.T'nin kullandığı kamyoneti durdurdu.

Araçtaki aramada, kurusıkıdan çevrilme 13 tabanca, 100 kurusıkı tabanca, 136 yivsiz tüfek, 2 havalı tüfek, bir havalı tabancayla 16 bin 500 dolu kurusıkı tabanca fişeği, 278 tüfek fişeği, 330 havalı silah fişeği, 251 havalı silah saçması, 14 portatif tüfek dipçiği, 36 tüfek el kundağı, 33 tüfek kol borusu ve 3 silah tetik tertibatı ele geçirildi.

Gözaltına alınan A.T, Kaçakçılıkla Mücadele ve Ateşli Silahlar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında yapılan yasal işlemin ardından adli makamlara sevk edildi.

- Samsun'da uyuşturucu ve silah operasyonu

SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde evlerinde uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunan 4 zanlı yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Körfez Mahallesi'ndeki bir apartmanın 4 dairesi ile bahçesinde arama yaptı.

Aramada 75 gram kokain, 73 gram esrar, bir ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, 23 tabanca mermisi, 3 tabanca şarjörü, bir hassas terazi, uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 7 bin lira ile alacak listelerinin bulunduğu defterler ve paketleme malzemeleri bulundu.

Olayla ilgili Deniz T. (35) ve eşi Margarita T. (22) ile Barış B. (39) ve Sezgin U. (38) gözaltına alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :