Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Adana'da vantilatörün fişini çekmeye çalışırken elektrik akımına kapılan kadın hayatını kaybetti

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde, elektrik akımına kapılan kadın yaşamını yitirdi.

Bahçeşehir Mahallesi'nde ikamet eden Nofa Karabulut (62), evinde vantilatörün fişini çekmeye çalıştığı sırada akıma kapılarak yaralandı.

Yakınları tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Karabulut, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Karabulut'un cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

MERSİN (AA) - Mersin'in Anamur ve Mut ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında bin 622 kök Hint keneviri ile 2 kilo 40 gram esrar ele geçirildi.

Anamur İlçe Jandarma Komutanlığının uyuşturucuyla mücadele için oluşturduğu özel ekip, istihbarı ve teknik çalışmalar sonucunda 3 ayrı adrese operasyon düzenledi.

İlk operasyonda, Ören Mahallesi'nde ormanlık alanda S.K. (44) ve M.B. (32) tarafından ekildiği tespit edilen 852 kök Hint keneviri ele geçirildi. Zanlılar, ekili arazinin çevresinde gözetleme yaptıkları evde 2 av tüfeğiyle yakalandı.

Gözaltına alınan zanlıların ifadesi doğrultusunda TOKİ Beleni mevkisindeki ormanlık alanda yapılan aramada da 300 kök Hint keneviri bulundu. Zanlılar, jandarmadaki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, Çamlıpınaralanı Mahallesi Tenzile mevkisinde gerçekleştirilen operasyonda ise ormanlık alana ekilen 70 kök Hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan M.D'nin (36) evinde yapılan aramada da 40 gram esrar bulundu.

İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mut ilçesinde de Hacınuhlu Mahallesi'nde bir evde Hint keneviri yetiştirildiği ihbarını alan jandarma ekipleri, operasyon düzenledi. Operasyonda, bahçede dikili 400 kök Hint keneviri ve 2 kilogram esrar ele geçirdi.

Gözaltına alınan B.K, jandarmadaki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

- İzmir merkezli uyuşturucu operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 13 kilogram esrar ele geçirildi.

Polis ekipleri, uyuşturucu ticareti yapanların yakalanmasına yönelik çalışmalar kapsamında Diyarbakır, Manisa ve İzmir'de 7 adrese operasyon düzenledi. Adreslerdeki aramalarda 13 kilogram esrar ve 10 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan 15 kişiden 7'si işlemlerin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı, 8'i serbest bırakıldı.

- Hatay'da uyuşturucu operasyonu

HATAY (AA) - Hatay'ın Amanoslar kırsalında 2 bin 123 kök Hint keneviri bulundu.

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, uyuşturucuyla mücadele kapsamında jandarmanın sorumluluk bölgesinde yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Belen ilçesi Gökgedik Mahallesi Amanoslar kırsalında arazi araması gerçekleştirildi.

Aramada, 2 bin 123 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Uyuşturucu, olay yerinde yakılarak imha edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :