Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Alman turist otel odasında ölü bulundu

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Manavgat ilçesinde Alman turist, kaldığı otel odasında ölü bulundu.

Almanya'dan tatil için Manavgat'a gelen 52 yaşındaki Jörg Theodor Von Lipinski, Side Mahallesinde bir otele yerleşti.

Otel görevlileri, 3 gündür otelden çıkmayan Alman turistin odasından kötü kokular geldiğini fark etmesi üzerine odaya girdi.

Yatağında hareketsiz halde bulunan Alman turistin hayatını kaybettiği belirlendi. Lipinski'nin cenazesi, yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

- Polisin dikkati dolandırıcılığı önledi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de yaşlı kadın, kendini polis olarak tanıtan dolandırıcıdan polisin dikkati sayesinde kurtuldu.

Aşık Paşa Mahallesi'nde yaşayan Hatice D'ye (67), telefonla ulaşan kişi, Güneydoğu'da polis olarak görev yaptığını ve ev almak için paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Telefondaki kişi, kadından yaklaşık 35 bin lira temin etmesini isteyerek, parayı göndereceği kişiye teslim etmesini istedi.

Telefondaki konuşmadan ikna olan Hatice D, hesabındaki parasını çekmek için kent merkezindeki bir bankaya gitti. Bu sırada, yaşlı kadının telefonda heyecanlı bir şekilde konuştuğunu fark eden polis memuru, durumu 155 Polis İmdat hattına bildirerek kadını takibe başladı.

Hatice D, hesabındaki 15 bin lirayı aldıktan sonra başka bir bankaya kredi çekmek için girdi. Kredi başvurusu yaptığı sırada telefon konuşmasına devam eden kadının yanına yaklaşan polis memuru, olaya müdahale ederek dolandırıcılığı önledi.

Polis ekipleri, Hatice D'nin telefonunda inceleme yaparak zanlının bulunması için çalışma başlattı.

- Aydın'da silahla yaralama

AYDIN (AA) - Aydın'ın İncirliova ilçesinde cezaevinde bulunan suç örgütü elebaşısının adını kullanarak piyasadan para topladığı öne sürülen zanlı, alacağı olduğunu iddia ettiği kişiyi tabancayla yaralayıp kaçtı.

Cezaevinde bulunan bir suç örgütü elebaşısının adını kullanarak çek senet tahsilatı yaptığı ileri sürülen S.G, kendisine borcu olduğunu iddia ettiği K.K'yı çağırdığı Sınırteke Mahallesi'ndeki bağ evinde çıkan tartışma üzerine tabancayla ensesinden vurdu.

Silah sesini duyan çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Aydın Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan ağır yaralı K.K'nin hayati tehlike kaydıyla tedavisine başlandı.

Kaçan saldırgan S.G'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

- Samsun'da uyuşturucu operasyonu

SAMSUN (AA) - Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı.

D.U'nun (31) Samsun'dan Antalya'ya bir tırla uyuşturucu götüreceği ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kadını takibe aldı.

K.Ö'nün (37) kullandığı tırı Kıran Mahallesi'nde durduran ekipler, sürücü ile tırda bulunan D.U, akrabası E.U. (23) ile S.Ö'yü (32) gözaltına aldı.

D.U'nun iç çamaşırında yapılan aramada 160 gram sentetik uyuşturucu, E.U'nun üzerinde 4 uyuşturucu hap bulundu. Zanlılardan K.Ö. ile E.U, cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda, adliyeye sevk edilen D.U. ve S.Ö. de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :