Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Niğde'de 92 kilogram kubar esrar ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

NİĞDE (AA) - Kentte 92 kilogram kubar esrar ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, güney illerinden uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşan polis ekipleri, Niğde-Adana otoyolu Polisevi Kavşağı'nda bir kamyoneti durdurdu.

Araçta yapılan aramada, kasa kısmına zulalanmış 92 kilogram kubar esrar bulundu. Kamyonetteki R.B, M.K, R.Y gözaltına alındı.

- Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu

ŞANLIURFA (AA) - Uyuşturucu sattığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Narkotik ekipleri, Hekimdede Mahallesi'nde bir eve operasyon düzenledi.

Ekipler, evde yaptığı aramada 50 gram eroin ile 27 gram esrar ele geçirdi.

Olayla ilgili evde bulunan Mehmet E. gözaltına alındı.

-Elazığ'da genel asayiş uygulaması

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da bin polisin katılımıyla 'Huzur 23'' genel asayiş uygulaması yapıldı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehrin giriş ve çıkışları, umuma açık yerler ve metruk alanlarda eş zamanlı asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Akşam saatlerinde başlayan ve bin polisin katıldığı uygulama kapsamında umuma açık 149 istirahat ve eğlence yeri ile kente giriş yapılan 12 noktada 3 bin 412 kişinin kimliği sorgulandı ve 476 araç kontrol edildi.

Çalışmada çeşitli suçlardan araması olan 2 kişi gözaltına alındı, 4 iş yerine idari işlem yapıldı, 24 aracın sürücüsüne de para cezası uygulandı.

Ayrıca, 2 kuru sıkı tabanca, 7 tabanca mermisi, 400 paket kaçak sigara ve bir miktar esrar ele geçirildi.

Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, yaptığı açıklamada, trafik, terör ve kaçakçılık şube müdürlüğüne bağlı ekiplerin de katılımıyla uygulamanın gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Elazığ'ın bölgenin en huzurlu şehirlerinden biri olduğunu anlatan İşlek, ''Biz de bu çalışmalarımızla kentin huzurunun bozulmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Elazığlı hemşehrilerimize suç ve suçluyla mücadelede özellikle bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Antalya'da ev yangını

ANTALYA (AA) - Kepez'de bir apartmanın 3'üncü katındaki dairede çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken, evi kasten yaktığından şüphelenilen bir kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kepez ilçesindeki bir apartmanın 3'üncü katındaki dairede yangın çıktı. Apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yarım saat süren müdahalesiyle söndürülen yangında, ev kullanılamaz hale geldi.

Ayşe Y. ile 3 çocuğunun yaşadığı daireden en son psikolojik sorunları olduğu belirtilen ve askerden izne gelen Ayşe Y'nin oğlu B.Y'nin çıktığı ve apartmanda karşılaştığı komşularına, apartmanın yandığını söyleyerek olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi.

Yangını kasten başlattığından şüphelenilen B.Y'nin yakalanması için polis çalışma başlattı.

-Muğla'da uyuşturucu operasyonu

MUĞLA (AA) - Milas'ta polis ekiplerinin yaptığı operasyonda, üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde sağladığı ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, İstanbul'dan Muğla'nın Milas ilçesindeki üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde sağladığı ileri sürülen A.Y'yi kaldığı evde gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramada 55 adet uyuşturucu hap, 10 gram esrar, 25 gram bonzai ele geçirildi.

Zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :