Yurtları kapatılmak istenen öğrencilerden protesto

Yurtları kapatılmak istenen öğrencilerden protesto

Karabük'te, uygun koşulları taşımadığı gerekçesiyle kız öğrenci yurdunun kapatılmak istenmesini, yurtta kalan öğrenciler protesto etti

KARABÜK (AA) - Karabük'te, uygun koşulları taşımadığı iddia edilen kız öğrenci yurdu kapatılmak istenince, yurtta kalan öğrenciler durumu protesto etti.

Yeşil Mahalle'de bulunan ve uygun koşulları taşımadığı iddiasıyla Karabük Valiliği tarafından boşaltılmasına karar verilen yurtta, öğrenciler yurdun giriş kapısında toplandı.

"Sayın Vali Gelsin" yazılı döviz açan öğrenciler, yurtlarını boşaltmaya gelen yetkililerle bir süre görüştü. Görüşmelerde zaman zaman tartışmalar yaşanırken bazı öğrencilerin ağladığı görüldü. 

Karabük Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Özbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük Valiliği'nin yurdu, bir akaryakıt istasyonuna yakın olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar verdiğini savundu. 

Binanın pansiyon olarak işletilmesi için sahiplerinin belediyeye müracaat ettiğini belirten Özbek, "Buranın pansiyon olarak açılabilmesi için de aynı şartları taşıması gerekir. Gerekçe can güvenliği. Öğrencilerimiz biraz hissi davranıyorlar. Bizim onlara karşı bir düşmanlık ve garazımız olamaz. Onları sevdiğimiz ve korumak istediğimiz için böyle bir karar alındı. Bu kararın uygulanması için buraya geldik" diye konuştu 

Yurtta kalan öğrencilerden Şule Hal, hiç kimsenin kendisini yurdundan çıkaramayacağını, yurtta bir aile olduklarını söyledi. 

Ceren Karayağız da ailesinin kendisini çok büyük zorluklar ile okula gönderdiğini belirterek, "Ailemiz buraya bizi okumak için gönderdi. Bizi hiç kimse durduk yerde sokağa atamaz" dedi.

Yurdu boşaltmaya gelen yetkililer, yurt sahiplerine yarına kadar müsaade tanıyarak ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı