Yurtdışında FETÖ ile mücadele faaliyetleri

Yurtdışında FETÖ ile mücadele faaliyetleri

FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi vermek üzere Fas’a gelen milletvekilleri, gerçekleştirdikleri resmi temaslarla ilgili basın toplantısı düzenledi

RABAT (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi vermek üzere Fas’a gelen AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, gerçekleştirdikleri resmi temaslarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin Rabat Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz ve Türk heyetinin yanı sıra Faslı düşünce kuruluşları temsilcileri, Türk Hava Yolları (THY) Kazablanka Müdürü Sertan Yüce ve Türkiye’nin Kazablanka Ticari Ateşesi Gökhan Üsküdar katıldı.

Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi üyesi milletvekilleri olarak FETÖ’nün kalkıştığı darbe girişimini uluslararası kamuoyu ile paylaşmak için Fas’ta bulunduklarını belirten Ercoşkun, ”Takiyye yaparak yıllarca Türk halkını kandıran FETÖ, darbe girişimiyle gerçek yüzünü gösterdi. Bu terör örgütünün gerçek yüzünü diğer ülkelere anlatarak ne kadar tehlikeli ve sinsi olduklarını uluslararası kamuoyuna göstermek istiyoruz.” dedi.

Fas’ta aralarında bakan, milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu birçok resmi ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Ercoşkun, bu ziyaretlerde FETÖ’yü ve 15 Temmuz darbe girişimini anlattıklarını kaydetti.

Fas’ın da darbe girişiminde bir şehit verdiğine işaret eden Ercoşkun, “Cevat Merrun şehadeti ile iki ülkenin ne kadar yakın olduğunu bir daha gösterdi. Türk şehitleri ile aynı haklara sahip olacak Merrun’un ailesi bundan sonra bizim de bir ailemizdir. Türkiye’ye davet ettiğimiz Merrun ailesine, şehitlik payesi için gerekli resmi işlemlerin yapılması konusunda her türlü yardımı yapacağız.” diye konuştu.

AK Parti Hatay Milletvekili Şanverdi de batılı devletlerin darbe girişimi karşısında sessiz kalmalarını eleştirerek, “Darbecilere bir tek laf söylemeyen batılı devletlerin darbe sonrası süreç ile ilgili ne yapmamız gerektiğini söylemeye hakları yoktur. Fransa’da düzenlenen terör saldırısından sonra 2017 sonuna kadar olağanüstü hal ilan eden bir devletin, darbe girişimi sonucu 240 vatandaşını şehit vermiş Türkiye’yi sadece 3 ay için uygulayacağı olağanüstü hal için eleştiremez.” dedi.

Basın toplantısı sonrasında Türk heyeti Merrun ailesi ve basın mensuplarıyla fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :