Yurtdışı Genç Liderler Programı başvuruları başladı

Yurtdışı Genç Liderler Programı başvuruları başladı

YTB tarafından her yıl düzenlenen Yurtdışı Genç Liderler Programının 2017 başvuruları başladı- Dünyanın çeşitli bölgelerinden 40 gencin kabul edileceği programa başvurular 30 Nisan'da son bulacak

ANKARA (AA) - Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) düzenlenen Yurtdışı Genç Liderler Programı'nın 2017 başvuruları başladı.

YTB'den yapılan yazılı açıklamada, yaşadıkları ülkelerde etkin görevler üstlenecek ve rol model olacak bireylerin yetişmesini hedefleyen programın bu yılki başvuralarının başladığı bildirildi.

Genç Liderler Programı, farklı ülkelerde eğitim ve sosyal hayatta başarı gösteren gençlerin seçilerek bir program dahilinde eğitim almalarını öngörüyor.

Dünyanın çeşitli bölgelerinden 40 gencin kabul edileceği programa başvuralar 30 Nisan 2017'de son bulacak.

Programa Almanya, ABD, Avusturya, Avustralya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, Kanada, Norveç, İtalya, İspanya, Portekiz ve Yeni Zelanda'da lisans veya yüksek lisans öğrencisi ya da mezunları başvurabilecek.

Program, temmuz içerisinde iki hafta süresince Ankara ve İstanbul merkezli olmak üzere iki farklı ilde gerçekleşecek.

Program süresince katılımcı gençler, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitici faaliyetlerde yer alacak. Ayrıca program kapsamında gençler, tarihi ve kültürel mirasları düzenlenecek gezilerle yerinde keşfetme imkanı bulacak. Türk el sanatları, Türk sineması, TRT konserleri gibi atölye ve sosyal faaliyetler de programda yer alacak.

Gençlerin talep etmeleri halinde Türkiye'de staj yapmaları da sağlanabilecek.

Genç Liderler Programına başvurular "www.ytb.gov.tr/gencliderler" sitesi üzerinden alınacak. Adaylar, başvurular ve program hakkında detaylı bilgilere yine aynı adresten ulaşabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :