-Yurt dışında tedaviye süre sınırlaması kalktı

-Yurt dışında tedaviye süre sınırlaması kalktı

Tedavisi Türkiye'de yapılamadığı için yurt dışına gönderilenler için 2 yıllık süre sınırlaması kaldırıldı

ANKARA (AA) - Tedavisi Türkiye'de yapılamadığı için yurt dışına gönderilenler için 2 yıllık süre sınırlaması kaldırıldı.

Türk vatandaşlarının KKTC'de bulundukları sırada SGK ile sözleşmeli hastanelerce sağlanan tedavi giderleri, yurt içinde ödenen en yüksek tutarı geçmemek üzere kurumca karşılanacak. 

Genel Sağlık Sigortası Uygulamaları Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan açıklamada, genel sağlık sigortası kapsamındakilere kurumca sağlık hizmeti verilmesine ilişkin işlemlerin, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 107. maddesi hükmü gereğince hazırlanan, Genel Sağlık Sigortası İşlemleri Yönetmeliği çerçevesinde yürütüldüğü belirtildi.

Söz konusu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana ilgili kanunda ve alt mevzuatta yapılan düzenlemelere uyum sağlanması, Genel Sağlık Sigortası İşlemleri Yönetmeliğinin bazı maddelerinin uygulanmasında ortaya çıkan çeşitli sorunların giderilmesi ve farklı genel müdürlüklerin alanına giren konuların ayrıştırılması amacıyla yeni bir yönetmelik çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, "Genel Sağlık Sigortası Uygulamaları Yönetmeliği"yle vatandaşların Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusunda yapılan muayene veya tedavisi sonrasında, tıbbi veya zorunlu nedenlerle yerleşim yeri dışına yapılan sevkler nedeniyle düzenlenen belgelerin geçerlilik süresi, bu konudaki sıkıntılar ve şikayetlerin giderilmesi amacıyla 3 iş gününden 5 iş gününe çıkarıldı.

Yönetmelikle ayrıca, Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulundukları sırada, sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusunca sağlanan tedavi giderlerinin, yurt içinde sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularına ödenen en yüksek tutarı geçmemek üzere, Kurumca karşılanmasına yönelik düzenleme yapıldı.

Muğduriyetin önlenmesi için tedavileri Türkiye'de yapılamayan hastaların yurt dışına gönderilmeleri halinde 2 yıllık yurt dışı tedavi süresi sınırlaması da kaldırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı